terug naar overzicht

Trendtour Amsterdam 2019

Restaurant De Kas, Amsterdam

Onze hoofdstad heeft veel te bieden en is een echte culinaire hotspot. In Amsterdam ontmoet je de meest duurzame boeren en opwindende Foodies! 


Trendwatcher Hans Steenbergen begeleidde de groep door Amsterdam. "Ondernemers in onze hoofdstad hebben veel aandacht voor de toekomst van onze planeet. Dit laten ze zien door het verhaal achter het eten te vertellen. Hierbij worden belangrijke vragen beantwoord als: 'Waar komt ons eten vandaag?', 'Hoe wordt het geproduceerd?' en 'Wat betekent dit voor de biodiversiteit en de boeren?'

Hedendaagse instelling
Een van de eerste bevindingen tijdens de trendtour is dat de Amsterdamse chefkoks hun manier van denken aangepast. Er wordt zorgvuldig omgegaan met voedselverspilling en ze beseffen dat hun beroep veel meer inhoudt dan alleen een bord met lekker eten bereiden. Met deze instelling is een nieuwe kookstijl ontwikkeld met veel respect voor pure en eerlijke producten.

Aandacht voor dier en milieu
Tijdens de tour werd een bezoek gebracht aan restaurant 'De Kas', waar veel producten voor de gerechten zelf verbouwd worden. Sterrenchef Gert Jan Hagemann gebruikt wat op dat moment rijp is en kiest er daarom voor om één menu aan te bieden in plaats van een grote kaart. Bij 'Kitchen Republic' zagen we de toekomst van ons eten; het is de plek voor startende en groeiende food concepten. Restaurant 'Instock' heeft zoveel succes met koken met 'ugly' producten, dat maar liefst 700.000 kg voedsel is gered van vernietiging. Na Amsterdam wordt de tour voortgezet bij een kaasmakerij in Barneveld, waar de kaas met veel aandacht voor dier en milieu wordt geproduceerd. 

Wij zijn verantwoordelijk
De boodschap van deze trendtour is duidelijk volgens Hans Steenbergen: "We moeten onze horizon verbreden en samenhang vinden tussen eten en biodiversiteit en tussen voeding en gezondheid. En zowel als chef en als ondernemer de verantwoordelijkheid nemen voor de planeet."

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen