Kaas, zuivel en eieren

Een koele variatie

Bij Chefs Culinar stel je uw dagelijkse zuivel aanbod samen. Van melk, boter en yoghurt tot kaas en convenience producten. Maak uw keuze uit ons ruime assortiment nationale en internationale producten. Voor iedere branche proberen wij het grootste gemak te bieden, hierdoor kan je kiezen voor groot- of kleinverpakkingen. Wij voorzien je van al verse zuiverproducten voor al jouw dagelijkse behoeften. Ontdek wat we je te bieden hebben en check regelmatig nieuwe producten in ons assortiment op deze pagina.

Crèmes en dips van Kühlmann

De frisse zomerdips van Kühlmann Crèmes en dips zijn echte allrounders: ze voorzien je niet alleen iets bijzonders aan je gerecht, ze vormen ook de basis voor de eigenzinnigste creaties. Kühlmann producten maken het dagelijks werk van veel koks gemakkelijker. Al sinds 1912 staat onze leverancier voor duurzame voeding.

Tijdens de productie maken ze bij Kühlmann gebruik van hoogstaande producten, die met respect en toewijding worden verwerkt. Ze besteden de grootste aandacht aan de kwaliteit. Door gebruik te maken van verse en regionale producten die uitsluitend volgens de hoogste normen op het gebied van hygiëne en veiligheid worden geproduceerd.

Tegelijkertijd wordt het milieu niet vergeten: duurzame teeltgebieden, een laag energie- en waterverbruik, MSC-gecertificeerde vissen en regionale productiesites zijn onderwerpen die diep in het hart van Kühlmann verankerd zitten.

Om jouw gasten bijzonder te verwennen, hebben ze voor de zomer kleurrijke groentespreads ontwikkeld. Deze zijn niet alleen verrukkelijk wat smaak betreft. De toepassingsmogelijkheden zullen je ook verrassen: voor broodjes en canapés, als dipper voor rauwe groente, op crackers of op burgers en wraps, ze doen het altijd goed. By the way: probeer ze ook eens bij het vlees van de BBQ.

Mierikswortel-appelcrème

Mierikswortel appel crème

Deze crème is een mix van roomkaas en crème fraîche. Hij is verfijnd met appel en mierikswortel, bieslook en citroen.

Art. nr. 15474278 Kühlmann Mierikswortel-appelcrème, 500 g.

rode bieten spread

Rode bieten spread
Deze felroze spread is een echte eyecatcher. De kleur heeft hij te danken aan het hoofdbestanddeel rode biet. Deze spread is vegan.

Art. nr. 17100779 Kühlmann Rode bieten spread, 500 g

limoen-knoflook dip

Limoen knoflook dip
Deze romige dip is gemaakt op basis van mayonaise. Daaraan zijn limoensap, geraspte knoflook, gember en citroenschil toegevoegd.

Art. nr. 17188777 Kühlmann Limoen-knoflook dip, 500 g

venkel-sinaasappel crème

Venkel sinaasappel crème
Deze crème is een mengsel van roomkaas, venkel en sinaasappel, gekruid met kurkuma, sesam en peterselie.

Art. nr. 17188739 Kühlmann Venkel-sinaasappel crème, 500 g

 

 

Deze producten hebben een besteltijd van 3 dagen. 

MELK

Een mooi natuurproduct

Melk is een bijzonder natuurproduct van grote waarde voor onze voeding. Producten afkomstig van melk leveren veel noodzakelijke bouw- en voedingsstoffen in elke gewenste samenstelling. Geen wonder dat melk ten minste in ons werelddeel een van de belangrijkste grondstoffen voor voedingsmiddelen is. In welke hoedanigheid we van melk genieten kunnen we helemaal naar eigen smaak bepalen. 

Dat goede melk en melkproducten een kenmerkende lekkere smaak hebben die je niet in andere producten terugvind wisten we al. Maar wat je niet kunt proeven en ook niet zichtbaar is zijn de verborgen kwaliteiten van een melkproduct, namelijk de 'innerlijke waarde'. Deze witte vloeistof bestaat voor een groot deel uit water. Maar daarin zitten alle belangrijke voedingsstoffen opgelost namelijk suiker, eiwit, vet, vitaminen en mineralen. 

Mozzarella

bijzondere koeienmelkkaas:
de Campanian Fior di latte mozzarella

Wat een smaak: de Campanian Fior di latte Mozzarella van onze fabrikant VIP Italia is een zacht, romig product, ideaal om mee te gratineren. Geen wonder dat zelfs traditionele pizzeria's in Napels zweren bij deze mozarella. Vers verwerkt en door het 5 uur durende fermentatieproces "siero innesto naturale", wordt de Fior di latte Mozzarella gekenmerkt door zijn typische zure smaak. Daardoor is deze mozzarella van koemelk een van de meest populaire varianten in Italië. 

Veelzijdigheid van room

We gebruiken het in de warme en koude keuken, creeeren er zoete en hartige gerechten mee, verwerken het tot milde en pittige quiches - hoe talrijk de mogelijkheden ermee ook zijn: het ene slagroom is het andere niet. Hier geven we je een overzicht van de verschillende typen slagroom en in welke bewerking je ze het best kunt gebruiken. Hoe meer vet room bevat, des te beter de stevigheid; des te meer volume het inneemt, des te intensiever de smaak en des te minder wit het is van kleur

Slagroom

Slagroom
De klassieker onder de roomsoorten is ideaal om op te kloppen, omdat het met 30% ten minste het minimale vetgehalte bevat dat voor het opkloppen noodzakelijk is. Wanneer de vloeibare room wordt opgeklopt met een garde of een keukenmachine, worden aanvankelijk luchtbelletjes in de room gemaakt. Uiteindelijk smelten de steeds kleiner wordende vetdeeltjes daarmee samen, waardoor een compacte roommassa ontstaat. Voor taartenvullingen of in een romig dessert is slagroom met een vetpercentage van van 33% nog beter geschikt. Een slagroom van 32% is voor elk van deze doeleinden geschikt. Deze heeft namelijk een hoge volumegroei en is tegelijkertijd bijzonder stevig. 

Kookroom
Het smaakt naar room, ziet eruit als room en sterker nog het is ook room. Het bevat alleen 1/3 deel van het klassieke (geslagen) room. De 'lichtere' kookroom leent zich perfect voor het binden van soepen en sauzen, enevenals voor het verfijnen van gerechten omdat het goed bestand is tegen verhitten en bij langdurig verwarmen niet klontert. Kookroom is met 20% vet een van het meest gebruikte room in de keuken, die probleemloos ingevroren en weer ondooit kan worden. Daarbij veroorzaakt mensen met alcohol en zuren geen klontvorming. Voor wie een extra lichte kookroom zoekt hebben we ook een product van 15% vet in ons assortiment. 

Zure room
Al helemaal slank is deze room met een mager vetgehalte van 10% en friszure smaak. Dit roomproduct wordt met behulp van melkzuurbacterien tot stand gebracht en leent zich met name goed voor het verfijnen van koude spijzen. Bij verhitten kan zure room namelijk gemakkelijk gaan klonteren. 

Creme fraîche
Creme fraîche is een bijzondere variant op zure room. Hij is namelijk kookvast en zeer romig. Voeg je bijvoorbeeld creme fraîche toe aan een kokende soep, dan zal hij niet gaan klonteren. Deze fijne room wordt voornamelijk voor desserts en kwarktaarten gebruikt. Het leent zich echter ook buitengewoon goed voor sauzen, dips en soepen. Het is aan te bevelen om deze room goed gekoeld te bewaren. Eventueel kan je onaangebroken verpakkingen prima drie maanden lang in de vriezer bewaren. 

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom
Met een vetpercentage van 35 tot wel 28 is de banketbakkersroom niet alleen de meest vetrijke variant op room, hij bevat absoluut ook de meest intensieve smaak. Het kan uitstekend opgeklopt worden en wordt dan nog een heel stuk steviger dan een klassieke slagroom met 33% vet. Met banketbakkersroom kan je veel sterkere gelaagde taarten en complexe roomdesserts maken en perfect in de plooi houden. 

En verder

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen