LIMOUSIN CULINAR

Rundvlees uit de regio

Maak kennis met Limousin Culinar, ons eigen merk Limousin rundvlees uit de regio Twente en omstreken. Een merk waar we waanzinnig trots op zijn en voor de volle 100% achter staan. Het Limousin rund is een sterk ras, geeft heerlijk zacht vlees en is kampioen duurzaamheid. Door de ideale leefomstandigheden te combineren met een speciaal voedingsprogramma, is het vlees bijzonder smaakvol en mals, mooi rood én perfect gemarmerd. Er is zo veel meer te vertellen en dat kun je proeven!

Kwaliteitsvlees

Limousin Culinar vlees is licht gemarmerd en perfect voor horeca en grootverbruik. Door het fijne karakter van het Limousin ras, zijn de technische delen perfect van formaat. Het malse vlees bevat ook meer omega 3-vet door het lijnzaad in de voeding en heeft veel intramusculair vet vanwege het uitgebalanceerde voedingsprogramma. Al deze inspanning resulteert in een bijzonder volle, zachte en licht zoete smaak. Dit moet je geproefd hebben!

Lokaal en duurzaam

Limousin koeien

Met trots kunnen we vertellen dat we de hele keten van Limousin Culinar in eigen hand hebben. Dit betekent dat we precies weten waar het kalf geboren is en waar ze gegraasd heeft. Zelfs de slachting hebben we volledig in eigen beheer.
 

We werken samen met gepassioneerde veehouders en mesterijen uit de regio. Vakmanschap, kennis en compassie zorgen ervoor dat er met respect met dier en milieu wordt omgegaan. In de zomer lopen onze verfijnde Limousin runderen in de wei. Ze grazen in weidse natuurgebieden die een grote variatie aan bloemen, kruiden en grassen bevatten. Deze extensieve vorm van veehouderij draagt bij aan de biodiversiteit.

Dierenwelzijn staat voorop

Limousin Culinar dierenwelzijn

Het dierenwelzijn staat voorop én dat kun je proeven! Onze Limousin runderen zijn het toonbeeld van rust en ruimte uit de regio.
 

De kalfjes zogen zo lang mogelijk bij hun moeder als geheel van de kudde, buiten in de natuur zolang het weer het toelaat. Eenmaal op de boerderij draait alles om de optimale verzorging. Diervriendelijke stallen met een ligbed van een dik pak stro, veel licht, ruimte en rust en twee maal per dag smakelijk vers voer. Dat is samengesteld uit meerdere hoogwaardige producten als graan, hooi, vitamines en mineralen.

Om ervoor te zorgen dat onze dieren zo min mogelijk stress ervaren, is de transporttijd naar het slachthuis nooit langer dan een uur, zijn er geen wachttijden op het slachthuis én is er cameratoezicht om het dierenwelzijn te borgen. Al deze strenge maatregelen zijn goed voor het dier en voor de vleeskwaliteit.

Natuurlijk en gevarieerd voedingsprogramma

limousin culinar 200 dagen graangevoerd

In de winter en tijdens de mestperiode verblijven onze koeien in ruime diervriendelijke stallen. Ze krijgen gevarieerde voeding die bestaat uit gezonde natuurlijke ingrediënten, zoals granen, hooi, maïs en lijnzaad. Dit lijnzaad bevat veel omega 3-vetten die van groot belang zijn voor de kwaliteit van het rundvlees. In dit rantsoen zijn eiwitten, plantaardig vet en energie in perfecte verhouding aanwezig.

200 dagen graangevoerd!
Het is zeer uniek in Nederland dat de runderen 200 dagen graangevoerd worden. Dit komt meestal alleen voor in Noord-Amerika en Australië. Het voedingsprogramma zorgt voor meer intramusculair vet en dat geeft een lichtzoete en volle smaak aan het vlees.

Elke gewenste snit

Het vlees is afkomstig van een fantastisch vleesras dat perfect is gemest, waardoor ze precies het juiste vetrandje hebben. Hierdoor krijgt het vlees zijn excellente smaak en is het lekker sappig. Limousin vlees is perfect voor het maken van onder andere entrecote, ribeye, sucade en haas. Naar wens is iedere snit mogelijk.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen