Brood en banket

Voor de perfecte basis en lekkernijen

Ambachtelijk, authentiek en vers. Dat is wat wij u willen bieden. In Bakkers Brigade hebben wij onze samenwerkingspartner gevonden die hier volledig op aansluit. Zij bieden een uitgebreid vers brood en banket assortiment dat voldoet aan alle kwaliteitseisen. Zo heeft u onder andere keuze uit een breed standaardassortiment, biologisch en authentiek handgemaakt brood, maar ook seizoens- en op maat gemaakte producten. Daarnaast vindt u in ons assortiment alles wat u nodig heeft om te bakken. Heeft u wat minder tijd? Dan kunt u kiezen uit ons grote aanbod brood en banket producten uit de diepvries. Denk aan afbakbroodjes, hamburgerbroodjes en knäckebröd. Maar in ons assortiment vindt u ook pasteitjes, gebak en koek.

Geluk zit in een korst

Granen

Op bijna elke Nederlandse straathoek ruikt het naar brood. Geen wonder, want de selectie van broodjes, croissantjes, zuurdesembrood, crackers en in sommige delen van Nederland specialiteiten als worstenbroodjes is enorm. Niet alleen thuis, maar ook in de horeca speelt brood een steeds belangrijkere rol. Goed brood, een vers, smaakvol botertje of olie van de beste kwaliteit met bijzondere versgemalen kruiden en specerijen – dit is de ideale inleiding van een geslaagde maaltijd. Maar het succes van brood breidt zich verder uit. We zien in de horeca brood veelvuldig terug als fingerfood, brood chips, crostini’s en bruchetta, focaccia en brioche, maar ook wordt er gekookt met brood in de keuken.  Ervaar hoe veelzijdig het gebruik van brood is met onze recepten en krijg inspiratie voor het bereiden van nieuwe gerechten. 

Pizza Bianca

Pizza Bianca

Altijd gedacht dat op een pizza toch ten minste tomatensaus hoort? Niets is minder waar. De smaak van een pizza zonder tomatensaus zal u verbazen. De "Pizza bianca", Italiaans voor witte pizza – heeft als basis een laagje ricotta en is een bijzondere specialiteit. Het exacte recept verschilt in Italie van regio tot regio. In Rome bijvoorbeeld, wordt een pizza bianca heel eenvoudig gemaakt met olijfolie, zout en oregano of rozemarijn. Elders krijgt het ricotta of mozarella als basis voor de topping.

De fantasie die gebruik wordt bij het beleggen van de bodem is grenzeloos. De pizza smaakt vooral heerlijk met artisjokken, ham, uien, champignons en of rucola. U kunt ook ze ook bestrooien met pijnboompitten, kruiden en knoflook. Verras uw gasten eens met deze speciale pizzavarianten.

Sandwich concept: Trendy boterhammen

Sandwich

Sandwiches maken momenteel hun comeback. Niet alleen omdat ze lekker verzadigend zijn, ook beleg je ze zonder moeite met een dikke laag groente. Dat sluit heerlijk aan op de vraag naar vers en gezond. Maar wat is er precies nodig om een succesvol boterhammenconcept te implementeren? 

Wie denk dat lekker brood, huisgemaakt beleg, een garnituurtje erbij en een schilderachtige opmaak voldoende zijn voor een innovatief lunchconcept heeft het mis. Creativiteit is vereist om in de markt van sandwiches te concurreren. Daarvoor is meer nodig dan alleen een avocadodip.

Sandwich packed

Allereerst is het belangrijk om te overwegen welke bedrijfsvorm past bij een lunch service. Voor een restaurant is zo’n aanbod doorgaans niet haalbaar. Met name ontbijt is veel meer geschikt voor bars en bistro’s. Ook als aanvulling op het ontbijtbuffet in een hotel zijn verpakte lunchsandwiches heel goed. Ideaal voor zakenmensen met weinig tijd. Wat is nog meer belangrijk in de doorvoering? “Geschikt personeel, uitvoering, passende uitrusting en een toplocatie, omdat het concept vooral in de grote stad werkt en alleen op plaatsen met voldoende drukte”. Ook een belangrijk aspect: voorverpakte broodjes kunnen maar beperkte tijd mee. In de ochtend en tijdens de lunch is er topdrukte rondom broodjes. ’s Avonds kiezen mensen liever voor een warme maaltijd. Je moet dus goed in de gaten houden hoeveel er daadwerkelijk in welk tijdsbestek wordt gekocht om scherpe prognoses te maken. 

Wat zit er dan op zo’n bammetje?

Auberginespread, tzatziki, radijs en bieslooktopping. Een creatieve topping is een cruciaal element voor succes. Het draait allemaal om ingredienten van hoge kwaliteit. Vooral voor het brood is een goede leverancier nodig, als je kwaliteit wilt serveren met brood. Wij werken samen met geweldige fabrieken die uitstekende producten in hun assortiment hebben.