Brood en banket

Bakkerij 't Kraaijennest

Op bijna elke Nederlandse straathoek ruikt het naar brood. Geen wonder, want de selectie van broodjes, croissantjes, zuurdesembrood, crackers en in sommige delen van Nederland specialiteiten als worstenbroodjes is enorm. Niet alleen thuis, maar ook in de horeca speelt brood een steeds belangrijkere rol. Goed brood, een vers, smaakvol botertje of olie van de beste kwaliteit met bijzondere versgemalen kruiden en specerijen – dit is de ideale inleiding van een geslaagde maaltijd. Maar het succes van brood breidt zich verder uit. We zien in de horeca brood veelvuldig terug als fingerfood, brood chips, crostini’s en bruchetta, focaccia en brioche, maar ook wordt er gekookt met brood in de keuken.  Ervaar hoe veelzijdig het gebruik van brood is met onze recepten en krijg inspiratie voor het bereiden van nieuwe gerechten.

Een échte bakkersfamilie

Ambachtelijk, authentiek en vers. Dat is wat wij je willen bieden. In Bakkerij 't Kraayennest hebben wij onze samenwerkingspartner gevonden die hier volledig op aansluit. Zij bieden een uitgebreid vers brood en banket assortiment dat voldoet aan alle kwaliteitseisen. Zo heb je onder andere keuze uit een breed standaardassortiment, authentiek steenovenbrood, maar ook seizoensproducten.

Sinds 1937 bakt de familie van Kraaij al ambachtelijk brood. Het begon allemaal in hun eerste winkel aan de Leemweg, in Wijchen vlakbij Nijmegen. De geur van de bakkerij was toen al door de hele straat te ruiken. In de bakkerij aan de Leemweg werden alle fijne kneepjes van het vak doorgegeven aan zoon Henk, die later, toen het zover was de winkel zou overnemen.

Van vader op zoon

Rond de jaren zestig namen Henk en zijn vrouw Bep, de winkel en bakkerij over van opa van Kraaij. Ook Henk, de vader van de huidige eigenaars heeft het bakkersvak in de vingers. Dit heeft hem al meerdere prijzen opgeleverd. Het heeft dan ook niet lang geduurd voordat er een winkel in Beuningen en nog een winkel in Wijchen werden geopend. Buiten deze winkels is de familie van Kraaij ook begonnen met het verkopen van bakkerijmachines. Deze tak van de familie is later verzelfstandigd en doorverkocht aan het huidige Beko Benelux. Ook de derde en huidige familie kiest vol overgave voor het bakkersvak. Zoon Harry en dochter Jolanda kiezen er daarom voor om beide een bakkerszaak te openen. Harry in Cuijk en Jolanda in Beuningen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Omdat ’t Kraayennest in een relatief nieuwe bakkerij zit, gevestigd in Nijmegen. Zijn alle apparaten modern uitgerust en beschikken ze over de nieuwste machines van het vak. Buiten het feit om dat alle apparaten zo goed als nieuw zijn, zijn ze ook allemaal energiezuinig. Dit geldt dan met name voor de branders van de ovens, het verwarmingssysteem dat door het hele pand zit gevestigd en natuurlijk de elektrische installatie. Alle dozen die gebruikt worden om de producten erin te verpakken zijn van gerecycled karton gemaakt. Daarom bakt bakkerij ’t Kraayennest hun ambachtelijk brood met respect voor de mensheid, maar ook voor de natuur.

Steengoed Brood

Wie ons Steengoed brood proeft, herkent meteen de authentieke smaak van brood. Als eerst ruik je de kruidige geur. Vervolgens bijt je door krokante, knapperige korst en je voelt de veerkrachtige, open structuur in je mond. Het smaakt zoals echt brood hoort te smaken.

Granen en akkerbouw

Granen

Samen met de graanleveranciers die voornamelijk gevestigd zitten in Nederland, Duitsland en Frankrijk, wordt er voor gezorgd dat de teelt op het juiste moment geoogst wordt. Alle graansoorten worden dan per schip naar de molenaar vervoerd, dit is minder schadelijk voor het milieu in tegenstelling tot het transporteren over de openbare weg.

...ben je op zoek naar gemak?

Heb je wat minder tijd? Dan kan je kiezen uit ons grote aanbod brood en banket producten uit de diepvries. Denk aan afbakbroodjes, hamburgerbroodjes en knäckebröd. Maar in ons assortiment vindt je ook pasteitjes, gebak en koek. Bekijk de brochure in de rechter kolom van deze pagina.

 

 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen