Mensen drinken gluhwein

Haal de warmte binnen

10.11.2017

witte gluhwein

De dagen worden korter en kouder; hét moment om de gezelligheid naar binnen te halen. Met kaarsen en de geur van kaneel en kruidnagel haalt u zelf warmte in huis. En daar wil men maar al te graag opgewarmd worden!

Wij geven u tips met welke glühwein en punch u extra kunt scoren.

Heerlijke trends

Lichte glühwein – in het beste geval zelf gemaakt met regionale ingrediënten – wordt steeds meer een concurrent  van de rode variant. Natuurlijk mogen de klassieke kruiden kaneel, vanille en kardemom niet ontbreken.

Een klassieker in het wit

Met een witte glühwein zult u zeker voor een verrassing zorgen bij uw gasten. Om witte glühwein te maken verwarmt u droge witte wijn met onbehandelde sinaasappelschil, kruidnagel, kaneelstokjes, steranijs en suiker in een pan, laat dit 10-15 minuten sudderen. Haal hierna de kruiden uit de pan en voeg wat witte rum toe. Vul glazen met de heldere glühwein en voeg aan elk glas een sinaasappelschil toe.

Heerlijk warm, ook zonder alcohol!

Fruitpunch smaakt niet alleen goed bij kinderen. Vooral de varianten met biologisch fruit worden steeds populairder. Naar de hete appel, zijn vlierbessen nu in opkomst. Ook erg lekker is een perenpunch, die ook prima zonder alcohol gemaakt kan worden. Kook ½ liter water in een pan, voeg 1 liter perensap en 2 kaneelstokjes toe en laat het trekken. Snijd twee kleine peren en voeg een beetje citroensap toe. Los tot slot 50 g kandijsuiker op in de punch en u heeft voldoende voor zes personen. Tip: een vleugje nootmuskaat en een vanillestokje geven de alcoholvrije perenpunch net dat beetje extra.

Overigens: met 350 ml witte wijn, 50 ml bruine rum en maar 750 ml perensap wordt deze kindvriendelijke drank ook een variant voor volwassenen.

Wilt u toch iets anders of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, onze wijn specialist helpt u graag verder.