terug naar overzicht

Chefs Food Summer Festival

De grillvlammen schoten de lucht in, de wijn vloeide rijkelijk en specialisten genoten van een enthousiast publiek terwijl bezoekers rondliepen met brede glimlachen. Het Chefs Food Summer Festival 2024 was een culinaire hittegolf, boordevol zomerse inspiratie, ambachtelijke workshops en volop netwerkmogelijkheden. Dit event was zonder twijfel een groot succes.

Vurige Smaaksensaties
Op de Grill Area genoten bezoekers van vurige smaaksensaties zoals Limousin Culinar lendebiefstuk, verse zalm en gegrilde groenten, met deskundig advies van onze versspecialisten. Diverse leveranciers presenteerden culinaire creaties en innovatieve producten. De Mainstage was misschien wel de gezelligste stage, compleet met een retro platenbus waar gasten hun favoriete vinylplaten konden aanvragen, terwijl ze ondertussen borrelden met dé wijnen van dit seizoen.

Ambachtelijke Workshops
De interactieve vers-workshops waren razend populair. Bezoekers doken massaal in unieke smaakcreaties en de ambachtelijke wereld van vers. Michiel Slootweg, met een passie voor het slagersvak, deelde tijdens de workshop Zoals het vrüger ging het verhaal achter de technische delen van het duroc-varken, zoals de haas. Hij gaf ook tips over het benutten van het hele varken, van kop tot staart.

De Summer of Fish clinic, georganiseerd door SVO, demonstreerde écht vakmanschap. Met een VR-bril konden bezoekers de vis van dichtbij bekijken, waarna ze leerden hoe deze perfect te fileren. De clinic eindigde met drie voortreffelijke visgerechten, gecombineerd met bijpassende wijnen.

Experimenteel proeven 
Tijdens de workshop Vino & Gusto werd de wereld van wijn en spijs op experimentele wijze ontdekt. Registervinoloog Bjorn Scholten en chef Geneal Harreman namen foodprofessionals mee in de wonderlijke wereld van contrasterende en harmonieuze smaakcombinaties. Zo werd champagne gecombineerd met oesterblad, wat een verbluffende smaaksensatie opleverde waarbij de oestersmaak in de keel bleef hangen. Bijzonder om deze retronasale manier van proeven te beleven. 

De Cressperience, georganiseerd door Koppert Cress, was een unieke ervaring. Verschillende cressen werden geproefd, met shiso leave als basis en diverse cressen als aanvulling. Een genot voor zowel ogen als smaakpapillen.

Na dit succes zijn we klaar voor ons volgende evenement op maandag 30 september. Hoe dit eruit gaat zien, blijft nog even geheim. Wil je - nogmaals - ondergedompeld worden in de culinaire wereld van Chefs? Houd dan onze socials in de gaten!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen