terug naar overzicht

Swicy smaaksensaties

De culinaire wereld ontwikkelt zich constant. Maak kennis met swicy, een coole term die ontstaat uit de woorden 'sweet' en 'spicy'. Niet zomaar een van de vele foodtrends, maar een smaakrevolutie die je zintuigen prikkelt en de culinaire horizon van je gasten verbreedt.

Swicy is geen eenduidige smaak, maar een spannende balans tussen zoetigheid en pittigheid. Zo ontstaat er een unieke smaakbeleving. Sleutelwoord: harmonie tussen zoet en pittig in één gerecht. Denk aan zoet fruit met de kick van kruiden als chili of peper. Geen van de smaken mag de overhand krijgen, ze moeten elkaar juist aanvullen!

Het leuke van deze trend? De brede toepasbaarheid van swicy; van bite, tot voor- en hoofdgerechten, desserts én zelfs cocktails. Voorbeelden zijn kip met mango-chilisaus, zalm met honinggember glazuur, pittige chocolademousse met sinaasappel of een meloenmargarita met jalapeño. Durf te experimenteren! Mix en match smaken op je menu, probeer verschillende sauzen en kruidencombinaties uit. Ontdek wat jouw gasten laat glimlachen. Hulp nodig? Chef Geneal helpt je vooruit met vijf heerlijke swicy gerechtjes. 

Gehaktballetjes

Swicy gehaktballetjes

Gekruide gehaktballetjes omringt met courgette, afgemaakt met een chili-honing. Door de rode peper in de honing te leggen, krijg je een mooie combinatie tussen pittig en zoet. Dit past erg goed bij de gehaktballetjes. Een leuk gerechtje om als bite te serveren aankomend terrasseizoen. Daarnaast past het in tapasconcepten, als amuse of als voorgerechtje.

Benieuwd naar dit recept? Bekijk het hier

Tonijn

Swicy tonijn tataki

Tonijn tataki is op zichzelfstaand al heerlijk maar wil jij je gasten echt verrassen? Maak de tataki in dat geval spannend met deze swicy marinade! Je kan de marinade in grote hoeveelheden inkoken en bewaren. Zo kun je lekker preppen en kost het weinig tijd tijdens de service. Een gerecht wat echt impact maakt met haar smaak. Kortom, een win-winsituatie.

Benieuwd naar dit recept? Bekijk het hier. 

Geitenkaastorentjes

Swicy geitenkaastorentjes

Blaas je gasten omver. Met slechts enkele ingrediënten creëer je een spannende bite. Combineer geitenkaas, jalapeño, suikerwater en een krokante biscuit. Het suikerwater blust het hete van de jalapeño peper, de romige en vette geitenkaas zorgt voor een extra smaakdimentie en het krokante van de biscuit zorgt voor extra spanning. Leuk als amuse of bite op het terras.

Benieuwd naar dit recept? Bekijk het hier

Schelvis

Swicy sashimi van schelvis

Verse vis is altijd goed! Wil je het nog lekkerder maken? Zorg dan dat je verse vis combineert met de juiste zuren, denk maar aan ceviche bereidingen. Door de verse schelvis te combineren met een swicysaus van sinaasappel, honing en peper krijg je een spannend gerechtje. Serveer op een amuse lepel als klein hapje, of maak een iets grotere portie als voorgerecht.

Benieuwd naar dit recept? Bekijk het hier. 

Tempeh

Swicy tempeh

Een heerlijke verrassing voor vegetariërs en veganisten! Tempeh is een veganistisch product gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Van nature heeft het niet heel veel smaak, maar het heeft de perfecte eigenschappen om smaken op te nemen. Een ingrediënt waar je alle kanten mee op kunt. Frituur ze voor een heerlijke knapperigheid, marineren en afmaken met kimchi.

Benieuwd naar dit recept? Bekijk het hier. 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen