terug naar overzicht

Chefs aan Tafel - Editie 1

In de keuken ben je vaak op jezelf aangewezen. Jij bepaalt de smaken, de techniek en de ultieme gastbeleving. Maar wat gebeurt er als je jouw wereld deelt met culinaire bondgenoten die dagelijks voor dezelfde uitdagingen staan? Dat ontdekten zeven topchefs uit de regio Nijmegen tijdens de inspiratiesessie Chefs aan Tafel, op 26 november in onze Chefs Table. Het werd een middag waarin koken en leren verder gingen dan alleen wat er op het bord lag.

Het gesprek aan tafel

De chefs schoven aan voor een 9-gangenlunch, samengesteld door Chef Geneal Harreman en begeleid door de zorgvuldig gekozen wijnen van registervinoloog Bjørn Scholten. Maar al snel ging het niet meer alleen over eten. Elk gerecht werd een aanleiding om kennis uit te wisselen over technieken, efficiëntie en wat je als chef kunt doen om creativiteit en gastbeleving naar een hoger niveau te tillen. Wat deze sessie uniek maakte waren niet de smaken, maar de gesprekken aan tafel. Zoals een chef mooi verwoordde: "Ik heb 800 kookboeken in mijn kast staan, maar mijn inspiratie haal ik ook echt uit een goed gesprek met andere chefs”, Youri Restaurant Soirée. Chef Dominic van Foodbar Bruce vulde aan: "Een ingrediënt wordt pas een gerecht als je ideeën deelt."

Het waren niet de theorieën die centraal stonden, maar de praktische lessen. Hoe organiseer je jouw keuken efficiënter? Hoe blijf je vernieuwen zonder je identiteit te verliezen? Deze waardevolle gesprekken, gecombineerd met de ongedwongen gezelligheid, lieten een blijvende indruk achter. Dit was de eerste editie voor regio Nijmegen, maar de tafel blijft in beweging. We kijken uit naar nieuwe edities, inspirerende chefs en gesprekken die onze gezamenlijke passie voor de horeca verder versterken.

Samen sterker in de horeca

Bij Chefs Culinar geloven we in de kracht van delen – kennis, ideeën en ervaringen vormen de basis van groei. Chefs aan Tafel is daar een voorbeeld van: het biedt chefs een platform waar leren en verbinden centraal staan. Waar de gedeelde liefde voor koken wordt omgezet in groei, kennis en inspiratie. Niet alleen voor de chef, maar voor de hele branche.

Ben jij er de volgende keer bij?

Houd onze socials en website in de gaten, of vraag jouw Chefs-contactpersoon naar de mogelijkheden en ontdek hoe we samen verder kunnen kijken dan alleen het bord.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen