ice tea

Verfrissend lekkere thee

21.03.2018

Zelfgemaakte ijsthee met citroen
Muntthee met verse aardbeien en munt Zwarte thee met sinaasappel en munt Matcha groene thee met limoen en munt Zwarte thee met verse perzik

De lente is begonnen! Hoewel de zon nog even op zich laat wachten, bereiden wij ons alvast voor op de warme dagen die komen gaan. Want zodra de terrassen vol stromen, zal de vraag naar verfrissende dorstlessers stijgen.

 

We zien de populariteit van zelfgemaakte producten stijgen, dus een homemade ijsthee mag zeker niet ontbreken! Makkelijk te maken, volop mee te experimenteren en voordelig! Ook is de smaak van zelfgemaakte ijsthee intenser dan de versies uit een pak of fles. Een koele traktatie waarvoor uw gasten terug blijven komen.

 

Moeilijk?

Nee hoor, het maken van een homemade ijsthee is eenvoudig. Maak gebruik van water op kamertemperatuur en voeg hier theezakjes of losse thee toe, waarbij uitgegaan wordt van 10 gram losse thee per liter water. Laat dit een nacht in de koeling staan, zodat de thee goed de tijd heeft gehad om te trekken.

 

Vul de homemade ijsthee aan met vers fruit, kruiden, andere smaakverrijkers zoals siroop en ijsblokjes. De smaak van de (losse) thee is de basis voor de ijsthee. Zorg dat je de thee aanvult met smaken die goed met elkaar samen gaan.

 

Serveertips

Wij geven een aantal lekkere serveersuggesties (zie afbeeldingen):

 

  • Muntthee met verse aardbeien en munt
  • Zwarte thee met sinaasappel en munt
  • Matcha groene thee met limoen en munt
  • Zwarte thee met verse perzik