Groene en witte asperges

De Koningin der groente

11.04.2018

Witte en groene asperges
Lentelucht, zonneschijn – de afgelopen weken lieten de eerste asperges zich zien. We kunnen weer genieten van Nederlandse asperges, want het aspergeseizoen is vandaag officieel geopend! Dat betekent dat er weer nagedacht kan worden over een nieuwe invulling van uw menukaart. ‘Het witte goud’ biedt volop mogelijkheden voor het samenstellen van onderscheidende creaties.

 

In ons assortiment vindt u onder andere de lekkerste witte en groene asperges, aspergeschillen en –scheuten, allen direct afkomstig van een teler uit de regio. Deze teler heeft jarenlange ervaring in de aspergeteelt en dat proef je! Direct na de oogst worden de asperges in koud water gezet om de kwaliteit te waarborgen. Hierna gaan de asperges minimaal 6 uur in het water in de koeling, waardoor de asperges mooi wit blijven en de verfijnde smaak behouden blijft.

 

Het witte, gezonde goud

Asperges zijn niet zomaar een verrijking op het bord, ze zijn ook erg gezond. Ze bevatten weinig calorieën, weinig vet en hebben een dehydraterende werking en nauwelijks invloed op de bloedsuikerspiegel. Witte asperges bevatten daarnaast ook belangrijke voedingsstoffen zoals kalium, calcium en foliumzuur.

 

Klassiek of uniek?

Om zoveel mogelijk uit het seizoen te halen bieden wij u receptinspiratie. Gaat u voor de klassieke asperge met ham en ei? Of kiest u voor een van de culinaire verrassingen? Combineer uw gerechten met een bijpassende wijn. Onze wijnspecialist heeft enkele heerlijke aspergewijnen uitgezocht, bekijk hiervoor onze Asperge Special.

 

Geniet de komende tijd van deze heerlijke seizoensgroente! Traditiegetrouw sluit het aspergeseizoen op 24 juni met Sint Jan.

Bekijk de folder