Recepten
alle recepten

Pompoen quiche

hoofdgerecht

pompoen quiche
pompoen quiche
Pompoen
Voedingswaarden (per portie)
  • Kilojoule: 9159,0
  • Kilocalorieën: 2202,0
  • Vetten: 156,9
  • ... waarvan verzadigde vetzuren: 25,1
  • Koolhydraten: 127,2
  • ... waarvan suikers: 16,1
  • Eiwitten: 66,1
  • Zout: 10,3
Kok: René Ludwig

Bereiding en ingrediënten Aantal porties: 10 / Portiegrootte: 835

Ingrediënten
  • 100 gpompoenpitten
  • 400 gboter
  • 1,5 kgtarwemeel (type 405)
  • 650 gcrème fraîche (38% vet)
  • 40 mlwijnazijn
  • 30 ggrof zout

Quichedeeg

Hak de pompoenpitten grof. Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het tot een glad deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het ongeveer 1 uur rusten. 

Rol het deeg vervoglens dun uit en leg het in een ingevette quichevorm met een doorsnede van 24 cm. Bak het dan in ongeveer 5 minuten blind op 180 graden. 

Allergenen:
Lactose, Melk, Glutenbevattende granen, Sulfiet
Ingrediënten
  • 3 kgpompoen
  • 100 mlolijfolie
  • 500 gprei
  • 550 gsjalotten
  • 70 ggrof zout
  • 4 gzwarte peper
  • 100 ggladde peterselie
  • 10 gsalie
  • 1 kgRoquefort kaas (52% vet)
  • 1,25 kgslagroom (30% vet)
  • 1,4 kgeieren

Pompoen-kaas vulling

Maak de pompoen schoon, snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm en bak de blokjes in hete olijfolie in de pan. Was de prei en sjalotten en snijd deze in dunne repen. Voeg de gesneden prei en sjalotten toe in de pan en bak het kort mee. Breng op smaak met peper en zout en vul het deeg met dit mengsel.

Pluk de peterselie en salie en snijd julienne en strooi over de quiche. Voeg dan de kaasvlokken toe aan de quiche. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel over de quiche en bak de quiche goudbruin in een voorverwarmde oven gedurende 15 minuten op 180 graden. Haal de quiche hierna uit de oven en laat iets afkoelen. 

Allergenen:
Melk, Lactose, Ei
Chefs tip
Pompoen quiche niet als hoofdgerecht? Snijd de quiche in kleine stukken en serveer het als bijgerecht bij een soep of knapperige salade.
Serveertip
Portioneer de quiche en garneer naar wens met een kruiden of pittige saus.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen