Recepten
alle recepten

Bladerdeeg met pompoen en langoestine

Hoofdgerecht

bladerdeeg met pompoen en langoestine
bladerdeeg met pompoen en langoestine
bladerdeeg met pompoen en langoestine
Voedingswaarden (per portie)
  • Kilojoule: 3137
  • Kilocalorieën: 755
  • Vetten: 51,3
  • ... waarvan verzadigde vetzuren: 0,1
  • Koolhydraten: 40,3
  • ... waarvan suikers: 2,8
  • Eiwitten: 26,3
  • Zout: 1
Kok: Daniel Kämmer

Bereiding en ingrediënten Aantal porties: 10 / Portiegrootte: 245

Ingrediënten
  • 500 gpompoen
  • 30 mlmilde olijfolie
  • 20 gmarjoraan
  • 20 gthijm
  • 10 gzeezout
  • 5 gzwarte peperkorrels
  • 1 kglangoustines
  • 300 gzure room
  • 1 kgbladerdeeg plakken
  • 600 gpizzakaas (40+)

Bladerdeeg taart

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukjes. Doe de stukjes in een ovenschaal ingevet met de olijfolie en doe de helft van de kruiden en specerijen erbij. Dek af met aluminiumfolie. Bak in de oven op 100  ° C gedurende ongeveer 1 uur totdat de pompoen beetgaar is. Laat afgedekt afkoelen.

Ontdoe de langoustines van schil en staarten en dep ze droog. Breng ondertussen de zure room op smaak met de overgebleven helft van de kruiden en specerijen. 

Ontdooi het bladerdeeg en smeer in met de zure room.

Verdeel de langoustines over de het bladerdeeg, eventueel doorgesneden in kleinere stukken. Verdeel ook de pompoen eroverheen en bestrooi de taart met geraspte kaas. Bak bij 170 ° C gedurende ongeveer 20 minuten.

Allergenen:
Schaaldieren, Weekdieren, Melk, Lactose, Glutenbevattende granen
Ingrediënten
  • 50 ggroen van een bos wortels
  • 20 gplatte peterselie
  • 12 gpompoenpitten
  • 6 mlkoolzaadolie
  • 25 mlwitte balsamico azijn
  • 0,2 gknoflook
  • 0,2 gfijn zeezout
  • 0,1 gzwarte peperkorrels
  • 0,2 mlcitroenolie
  • 200 gpompoen
  • 400 mlgroentebouillon

Sauzen

Groene saus
Was voor deze saus het groene blad van een pos wortels, was de peterselie en hak beiden grof. Rooster de pompoenpitten lichtjes. 

Mix vervolgens vervolgens alle ingrediënten met uitzondering van de pompoen en de groentebouillon. Proef en breng evt. op smaak met meer peper en zout. 

Pompoen saus
Schil de pompoen en kook in de groentebouillon. Laat inkoken tot de helft van de bouillon verdampt is en doe vervolgens in een blender of mix met een staafmixer fijn. Breng tot slot op smaak met peper en zout. 

Allergenen:
Mosterd, Sulfiet, Selderij
Chefs tip
Je kunt de taart heel goed van te voren bereiden en net voor serveren nog even verhitten in een koekenpan zonder olie. Maar ook koud is dit een heerlijk gerecht. Met de ingrediënten kun je natuurlijk variëren. Denk bijvoorbeeld aan appelcompote, kalkoenreepjes of pittige salami. Ook met ceddar kaas of wat Parmezaanse kaas is lekker voor extra pit.
Serveertip
Besprenkel de taart na het bakken met de sausjes en serveer naar wens met een beetje salade.