Recepten
alle recepten

Zoetzure kweepeer

Header zoutzure kweepeer

Bereiding en ingrediënten

  • 5 stkweepeershop
  • 1 lwitte wijnazijnshop
  • 1 lwater
  • 1 kgsuikershop
  • 2 stlaurierbladshop
  • 8 stkruidnagelshop
  • 1 eljeneverbessenshop
  1. Schil de kweeperen, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne partjes.
  2. Breng de overige ingrediënten samen aan de kook en voeg de partjes kweepeer toe. Laat 15 minuten zachtjes koken en keer de partjes regelmatig, zodat beide kanten goed garen en de zoetzure smaak opnemen.
  3. Schep de kweepeer in een weckpot en giet het zoetzure vocht erbij. Sluit de pot en laat afkoelen. Dit kun je 6 maanden buiten de koeling bewaren, maar gekoeld bewaren is aan te raden.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen