Visborrelplank
Bereiding en ingrediënten
- Canapé met gebakken inktvis en white smoked BBQ-saus
- stokbrood
- BBQ white smoked saus
- Inktvis tubes
- Toastjes met gerookte zalm en foreleitjes
- gerookte zalm
- Foreleitjes
- toastjes
Gefrituurde mosselen met kruidenmayonaise - gepaneerde mosselen
- 0,5 bosdille
- 0,5 boskervel
- 200 mlmayonaise
Canapé met artisjok en gebakken garnaal - stokbrood
- artisjokken
- garnalen
- kewpie-mayonaise
Gerookte heilbot-spiesjes met cherrytomaat - Gerookte heilbot
- cherrytomaten
Gebakken koolvis, gelakt met hoisinsaus - koolvis
- hoisinsaus
- lollo biondo
Canapé met gerookte forelfilet en white smoked BBQ-saus - gerookte forelfilet
- stokbrood
- White smoked BBQ-saus
- blaadjes sla naar keuze
- cress of verse kruiden (als garnering)
Canapé met gebakken inktvis en white smoked BBQ-saus:
- Snijd de inktvistubes open en kerf er ruitpatronen in.
- Bak de inktvis kort en krachtig aan in een hete pan met een beetje olie, snijd daarna in dunne ringen.
- Snijd het stokbrood in dikke plakken en rooster ze krokant in de oven op 180 °C.
- Bestrijk het stokbrood met de BBQ-saus en beleg met de gebakken inktvis.
Toastjes met gerookte zalm en foreleitjes:
- Stapel telkens drie toastjes op elkaar met daartussen plakjes gerookte zalm.
- Werk af met foreleitjes bovenop.
Gefrituurde mosselen met kruidenmayonaise:
- Snijd de kruiden fijn, meng door de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
- Frituur de gepaneerde mosselen goudbruin en serveer met de kruidenmayonaise.
Canapé met artisjok en gebakken garnaal:
- Bak de garnalen gaar in een hete pan en prik ze bovenop de canapé.
- Rooster dikke plakken stokbrood krokant in de oven en besmeer ze met Kewpie-mayonaise.
- Snijd de artisjokken in vieren en leg ze op het stokbrood.
Gerookte heilbot-spiesjes met cherrytomaat:
- Halveer de cherrytomaten en snijd de heilbot in plakjes.
- Rijg afwisselend tomaat en heilbot aan spiesjes.
Gebakken koolvis, gelakt met hoisinsaus:
- Lak de gebakken koolvis licht met hoisinsaus en serveer elk stukje op een blaadje Lollo biondo.
- Snijd de koolvis in dunne plakken en bak gaar in een hete pan met wat olie, zout en peper.
Canapé met gerookte forelfilet en white smoked BBQ-saus:
- Bereid het stokbrood zoals beschreven in het eerste recept (krokant geroosterd).
- Snijd de gerookte forelfilet in gelijke stukjes.
- Besmeer het stokbrood met de BBQ-saus, leg er een blaadje sla en een stukje gerookte forelfilet op.
- Garneer af met cress of verse kruiden naar keuze.