Udon noodles met kabeljauw en sesam
Bereiding en ingrediënten
- Spoel de udon noodles goed af onder een lopende kraan en laat uitlekken in een zeef.
- Hak de pinda’s grof, hak de koriander fijn, snipper de rode ui en snijd zowel de bosui als de bieslook zo fijn mogelijk.
- Verhit een ruime pan met een laagje olie op hoog vuur. Bak de ui en knoflook kort aan, voeg de udon noodles toe en bak kort mee.
- Voeg de bosui, koriander en pinda’s toe en roer om. Voeg als laatste de hoisinsaus toe.
- Roer goed door en proef; breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.
- Rooster de witte en zwarte sesamzaadjes in een droge pan op laag vuur en meng ze in een kommetje met de bieslook.
- Verhit een koekenpan met een dun laagje olie. Bak de kabeljauwloins aan beide kanten tot net gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de noodles over de kommen en leg de kabeljauw erop. Bestrooi royaal met het bieslook-sesammengsel.