Recepten
alle recepten

Tartelette met geroosterde spruiten

tartelette met spruiten

Bereiding en ingrediënten

  • 130 gjonge kaas (geraspt)shop
  • 50 groombotershop
  • 60 gpatentbloemshop
  • 450 mlvolle melkshop
  • 4 steidooiersshop
  • 1 elgemalen kardemomshop
  • 500 gspruitenshop
  • 300 mlaugurkenvochtshop
  • 6 stquichebodemsshop
  • 1 snufjexantanashop
  1. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Draai het vuur laag en roer het deeg tot een balletje. Blijf roeren met een spatel totdat het gaar is en een rond balletje vormt.
  2. Voeg de helft van de melk toe en roer dit goed door met een garde zodat je geen klontjes krijgt.
  3. Voeg de rest van de melk en de kardemom toe. Laat dit zachtjes pruttelen, voeg dan de kaas toe en laat deze smelten terwijl je rustig in de pan roert.
  4. Breng de crème op smaak met zout en peper. Scheid de eidooiers van het eiwit en voeg de eidooiers één voor één toe aan de pan met crème terwijl je goed roert.
  5. Dek de pan af met een vel bakpapier en gaar crème in een voorverwarmde oven 10 minuten op 180 graden.
  6. Pureer de crème fijn met een staafmixer, giet deze in een hittebestendige spuitzak en koel terug tot onder de 7 graden. Bewaar in de koelkast.
  7. Bak de quichedeegbakjes in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 6 minuten en spuit de koude kaascrème hierin.
  8. Halveer de spruiten en bak ze in een pan met een beetje olie en boter tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Bedek de quiche met kaascrème met de gebakken spruiten en garneer met cress naar keuze.
  10. Halveer het quichebakje en bind het augurkenvocht af met een beetje xantana.
  11. Serveer de halve quiche met een beetje van het augurkensaus.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen