Recepten
alle recepten

Schorseneren met parelcouscous en bietenvinaigrette

Schorseneren met parelcouscous

Bereiding en ingrediënten

  • Voor 4 personen:
  • 350 gschorsenerenshop
  • 250 gparelcouscousshop
  • 50 gspinazieshop
  • 0,5 stbanaansjalotshop
  • 0,25 bosbieslookshop
  • Voor de specerijencreme:
  • 4 ststeranijsshop
  • 1 elkruidnagelshop
  • 250 mlzonnebloemolieshop
  • 50 mleiwitshop
  • 50 mlsushi-azijnshop
  • Voor de bietenvinaigrette:
  • 300 mlbietensapshop
  • 30 mlrode wijnazijnshop
  • 30 mlbalsamicoazijnshop
  • 100 mlolijfolieshop
  • Garnering: eetbare bloemen of kruiden
  1. Vijzel de steranijs en kruidnagels grof. Verhit een steelpan met 50 ml zonnebloemolie en bak de specerijen kort aan.
  2. Schenk de rest van de zonnebloemolie erbij en laat op ca. 80 °C infuseren. Laat 24 uur staan.
  3. Kook het bietensap in tot de helft. Voeg de rode wijnazijn, balsamicoazijn en olijfolie toe en klop tot een vinaigrette.
  4. Schil de schorseneren en verpak in een vacuümzak met een scheutje water en wat citroensap tegen verkleuren. Gaar 20 minuten op 90 °C stoom. Koel terug in ijswater of in de chiller.
  5. Halveer de schorseneren en bak ze goudbruin aan beide kanten.
  6. Kook de parelcouscous 8–10 minuten in ruim kokend water. Giet af en spoel koud.
  7. Blancheer de spinazie kort, giet af en koel terug in ijswater zodat de kleur frisgroen blijft.
  8. Blender de spinazie fijn met een scheutje water en breng op smaak met zout en peper.
  9. Snipper de banaansjalot, snijd de bieslook fijn en meng dit samen met de spinaziepuree door de parelcouscous.
  10. Maak de specerijencrème: meng de sushi-azijn met het eiwit en maak een ‘mayonaise’ door de geïnfuseerde specerijenolie langzaam, al mixend met de staafmixer, toe te voegen. Breng op smaak met zout.
  11. Dresseer: verdeel de parelcouscous over de borden, leg de gebakken schorseneren erop, lepel de bietenvinaigrette eromheen en werk af met toefjes specerijencrème en eetbare bloemen/kruiden.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen