Recepten
alle recepten

Rode poon met paddenstoelen

Bereiding en ingrediënten

  • 3 strode poon filetsshop
  • 600 gpaddenstoelen mixshop
  • 60 gbotershop
  • 0,25 bosbieslookshop
  • voor de saus
  • 50 mlwitte wijn azijnshop
  • 50 mlsushiazijnshop
  • 100 mlwitte wijnshop
  • 200 groombotershop
  • 200 mlkookroomshop

Rode poon met paddenstoelen

1. Kook de witte wijn azijn, sushi azijn en witte wijn samen op. Voeg vervolgens de room toe en laat dit een minuutje pruttelen.

2. Voeg beetje bij beetje klontjes boter toe terwijl je de saus fijn draait met een staafmixer of een blender. Houd de saus warm totdat je gaat serveren maar let op dat je de saus niet te hard laat koken. Dan kan de saus gaan schiften.

3. Snijd de paddenstoelen in gelijke stukken.

4. Verhit een bakpan op hoog vuur en schenk hier een beetje olie in. Voeg de paddenstoelen toe zodra de pan goed heet is. Bak de paddenstoelen zonder veel te bewegen, zodat ze snel kleuren en niet snot gaar worden.

5. Voeg de boter toe en laat dit bruisen.

6. Bak de rode poon op de huidkant in een hete pan voor ongeveer 2-3 minuten. Draai om en bak nog ongeveer 1 minuut. Serveer het geheel op een bord met opstaande rand.

Chefs tip

Rode poon is goed te combineren met vele smaken, geef dit gerecht een herfst sfeertje door de poon te combineren met diverse paddenstoelen.

Wijntip

"Licht aards & romig, zowel op het bord als in de wijn, makkelijker en beter kan niet!" - Bjørn Scholten registervinoloog

Bestel de wijn hier!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen