Recepten
alle recepten

Limousin Culinar ribeye met sides

Bereiding en ingrediënten

  • Ribeye
  • 1 stLimousin Culinar Ribeye

Ribeye

Limousin Culinar ribeye is zacht, mals en vol van smaak. Dit stukje komt uit het meest fijne deel van de rib, ook wel het oog genoemd. Door de mooie vetdooradering is deze ribeye vol van smaak. Het bereiden van een heerlijke ribeye steak kan een waar culinair genot zijn, maar het vereist wel enige zorg en aandacht om de perfecte smaak en textuur te bereiken. Serveer de ribeye met sides als hasselback en een frisse salade. Smullen maar!

  1. Bak de ribeye in een pan of op de grill. 
  2. De exacte baktijd kan variëren afhankelijk van de dikte van de steak. Bij een kerntempratuur van ongeveer 51-53 °C is de steak medium-rare. 
  3. Snijd in stukken en smullen maar!
  • Geroosterde hasselback aardappelen
  • 5Nicola aardappelen
  • 4Takken dragon
  • 40 gBoter

Geroosterde hasselback aardappelen met dragon

  1. Breng de aardappelen met schil en al aan de kook tot ze goed gaar zijn. Giet de aardappelen vervolgens af en laat het droog stomen.
  2. Snij de aardappelen in met een klein mesje zodat je kleine ribbeltjes in de aardappeltjes krijgt.
  3. Verhit een pannetje met een laagje olie en bak de aardappelen goudbruin.
  4. Rits de dragon van de takjes af en snij deze fijn. Hou een paar verse dragon blaadjes achter de hand voor garnering.
  5. Voeg boter toe aan de pan en laat de aardappelen mooi kleuren, doe dan de gesneden dragon erbij en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  6. Schep de aardappelen op een bordje en garneer af met de verse blaadjes!
  • Side salad
  • 100 gSpinazie (gewassen)
  • 1/4Red meat radijs
  • 1/4Citroen
  • 50 gSuiker
  • 50 ml Water
  • 1Tomaat
  • 1/2Sjalot
  • 10 gJalapenos
  • 1/4Bosje bieslook

Side Salad

  1. Snij de citroen in dunne plakjes op de snijmachine.
  2. Kook water en suiker op en giet dit vervolgens over de plakjes citroen. Laat dit afkoelen. 
  3. Snij het vruchtvlees uit de tomaat en snij de rest in blokjes (concassee).
  4. Hak de jalapenos fijn en snij de bieslook ook fijn.
  5. Snipper een halve sjalot, meng dit met de tomaat, jalapenos en bieslook tot een salsa. 
  6. Snij de radijsjes in dunne plakjes. 
  7. Doe de spinazie op een bord of in een kom, meng met de tomatensalsa, plakjes radijs en uitgelekte citroenplakjes. Een fris/pittige salade is het resultaat.
Chefs tip

Maak gebruik van Limousin Culinar rundvlees, Nederlands rundvlees uit de regio!

Serveertip

Zet de ribeye, salade en hasselback als losse gerechten op je menukaart, zodat deze besteld kunnen worden als shared dish.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen