Recepten
alle recepten

Pruimen op pekel

pruimen op pekel

Bereiding en ingrediënten

  • 1 kgpruimenshop
  • 0,5 lwater
  • 0,5 literwitte wijnshop
  • 0,5 kgsuikershop
  • 1 stvanilleboonshop
  • 3 ststeranijsshop

Pruimen op pekel

  • Halveer de pruimen en doe ze in een passende weckpot. Snijd de vanilleboon open, schraap het merg eruit en voeg zowel merg als peul samen met de steranijs toe aan de pruimen.
  • Breng water, wijn en suiker aan de kook in een hoge kookpan. Laat koken totdat de suiker volledig is opgelost.
  • Giet het hete pekelvocht direct over de pruimen, sluit de pot goed af en laat minimaal één dag staan.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen