Recepten
alle recepten

Polenta met peulvruchten en tomatenbouillon

Bereiding en ingrediënten

  • 260 gpolenta
  • 550 mlmelk
  • 500 mlwater
  • 200 gfeta
  • 300 gdoperwten (gedopt)
  • 150 gtuinbonen (dubbel gedopt)
  • eetbare bloemen
  • Voor de bouillon:
  • 500 gvleestomaten
  • 2 stkomkommer
  • 50 gkappertjes
  • 50 golijven
  • 1rode ui
  • 2 tenenknoflook

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een blender en laat dit een paar uurtjes onder druk uitlekken.
  2. Snij de feta in kleine blokjes en pureer dit fijn met behulp van een staafmixer. Voeg 50 ml melk toe om een gladde crème te draaien.
  3. Verhit de rest van de melk met de bouillon en roer hier de polenta doorheen. Blijf roeren terwijl het mengsel gaar kookt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Stort het mengsel in een passende bak met slagersfolie erboven en eronder. Zet dit onder druk weg voor een aantal uur zodat het kan afkoelen.
  5. Kook de gedopte tuinbonen en doperwten gaar en breng op smaak met een beetje olijfolie, zout en peper.
  6. Steek rondjes uit de polenta en frituur dit op 180 graden tot ze goudbruin kleuren en krokant zijn.
  7. Spuit de feta crème op de polenta schijven en verdeel de peulvruchten er bovenop, pluk de bloemen en versier de schijven.
  8. Breng het lekvocht van de tomatenbouillon op smaak met zout en peper en serveer dit bij het gerecht.
Chefs tip

Vervang de melk en feta door vegan variaties. 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen