Recepten
alle recepten

Pijlinktvis met witte bonen creme, broccoli, rode peper en mais

Bereiding en ingrediënten

  • 1 stpijlinktvis
  • 1 stlimoen
  • 2 strode peper
  • 12 stmaiskolven
  • 300 gbroccoli
  • 800 gwitte bonen (uit blik)
  • 150 mlyoghurt
  • 25 gvissaus
  • 10 gworchestersaus
  • 0,5 stsjalot
  • 0,5 bosbieslook

Pijlinktvis met witte bonen creme, broccoli, rode peper en mais

Pijlinktvis is een prachtproducten uit onze eigen Noordzee. Het wordt vaak gegeten als calamaris (gefrituurde ringen) maar het is een heel veelzijdig product én kan op verschillende manieren bereid kan worden. Onderstaand recept is voor 12 personen, aangezien je makkelijk 12 porties uit 1 inktvis haalt.
 

Bereidingswijze:
1. Het is belangrijk om de inktvis goed schoon te maken, begin dus met het in een gastronoom slee te leggen, steek vervolgens je hand zo diep mogelijk in het lichaam van de inktvis en haal alles eruit wat je kan voelen inclusief tentakels.

2. Gooi alles wat je eruit haalt weg, behalve de tentakels. De bovenkant van de tentakels zitten allemaal samen vast aan een soort ring en in die ring zit een balletje. Druk die eruit en gooi het balletje ook weg.

3. Leg de tentakels apart. Pak de inktvis vast achter zijn vleugels, steek je vingers achter de vleugels van de inktvis en trek ze eraf. Leg de vleugels apart en leg de inktvis zelf op zijn zij. Snijd de inktvis open in de lengte.

4. Pak een stuk papier en veeg de binnenkant helemaal schoon, draai de inktvis om en trek het velletje eraf. Gebruik wederom een papiertje om het geheel schoon te wrijven totdat je een egaal wit product over hebt.

5. Doe hetzelfde bij de vleugels totdat je hetzelfde resultaat over hebt.

6. Snijd nu de inktvis in door met je mes eerst lijntjes te snijden van links naar rechts en vervolgens van boven naar onder zodat je ruitjes krijgt. Doe hetzelfde bij de vleugels.

7. Verwarm een pan totdat hij echt goed heet is en bijna gaat roken. Bak de inktvis met de ingesneden zijde naar beneden voor ongeveer 2 minuten en draai hem dan om voor nog 1 minuut aan de andere kant.

8. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de inktvis vervolgens in dunne plakjes.

9. Blancheer de broccoli in zijn geheel en snijd daarna de bovenkant eraf. Hak dit fijn totdat je mooie groene korrels hebt.

10. Snijd de pepers open in de lengte en schraap ze leeg met een lepeltje. Snijd de peper vervolgens zo fijn mogelijk in blokjes.

11. Giet de witte bonen af en draai dit fijn in de blender met een beetje olijfolie en limoenzest totdat je een mooie dikke puree hebt.

12. BBQ of rooster de mais in de over op 200 graden. Doe dit tot de mais er lekker geroosterd uitziet.

13. Meng de fijngesneden inktvis samen met de peperblokjes en broccoli. Breng op smaak met zout en peper.

14. Snijd de mais als hij klaar is in drie kleinere stukjes.

15. Snijd de sjalot en bieslook fijn. Meng met de yoghurt, vissaus en worcestersaus.

16. Spuit de witte bonenpuree onderop het bord en bedek dit met de inktvisreepjes. Serveer de mais ernaast met de yoghurtsaus.

Chefs tip

Inktvis moet je leren waarderen, het is een prachtig veelzijdig product wat helaas nog te weinig schittert op menukaarten!

Wijntip

"Een super sappige zomerse wijn die mooi combineerd met de milde pijlinktvis en het pittige afblust" 

Bestel de wijn hier!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen