Recepten
alle recepten

Pancake club

pancake club

Bereiding en ingrediënten

  • Voor 3 spinaziepancakes
  • 175 gdiepvries spinazie
  • 100 gverse spinazie
  • 175 gzelfrijzend bakmeel
  • 1 stei
  • 250 mlvolle melk
  • 1 tldroge gist
  • Voor 0,5 liter tandoorisaus
  • 300 mlzonnebloemolie
  • 50 mlsushi-azijn
  • 20 gtandoorimelange
  • Toppings (voor 1 gerecht)
  • 180 gflat iron
  • 0,5 stmango
  • 20 glollo rosso of lollo bianco
  • 0,5 stvleestomaat
  • 0,25 strode ui
  • 1 elsoja-sesammarinadeshop
  • 1 tlfurikakeshop
  • 1 tlgeroosterd sesamzaadshop

Pancake club

  • Verhit een steelpan op laag vuur en mouteer de tandoorimelange kort. Voeg de zonnebloemolie toe en laat dit minimaal 4 uur op laag vuur infuseren.
  • Meng het eiwit met de sushi-azijn. Voeg vervolgens de tandooriolie druppelsgewijs toe, tot je een licht gebonden saus hebt.
  • Ontdooi de diepvries spinazie en meng met het zelfrijzend bakmeel, ei, zout en peper. Los de droge gist op in een beetje lauwwarm water tot een glad papje en voeg dit toe aan het beslag. Blender de verse spinazie met de melk tot een groene vloeistof en meng dit ook door het beslag.
  • Verhit een koekenpan op laag vuur met een beetje olie. Bak de pancakes aan beide zijden gaar. Gebruik een deksel, zodat ze mooi rijzen tijdens het bakken.
  • Snijd de mango in dunne plakken, grill kort aan beide zijden en breng op smaak met de furikake.
  • Snijd het flat iron in dunne plakken, bak kort aan en blus af met soja-sesammarinade. Breng op smaak met het geroosterde sesamzaad.
  • Snijd de tomaat en rode ui in plakken. Stapel de pancakes, het vlees, de mango en groenten tot een stevige, gelaagde clubsandwich.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen