Recepten
alle recepten

Mandarijnen op Indonesische suikersiroop

Mandarijnen op suikersiroop

Bereiding en ingrediënten

  • 1 kgmandarijnenshop
  • 1 lwater
  • 650 gsuikershop
  • 100 mlamarettoshop
  • 100 mlbruine rumshop
  • 50 mlcointreaushop
  • 1 elkruidnagelsshop
  • 1 elzwarte peperkorrelsshop
  • 1 elkardemomshop
  • 6 stlimoenbladshop
  • 3 stserehstengelsshop
  1.  Pel de mandarijnen en houd ze heel.
  2.  Kneus het limoenblad, de serehstengels, de zwarte peperkorrels en de kardemom. Doe alles in een pan.
  3.  Voeg ook de rest van de ingrediënten toe aan de pan, behalve de mandarijnen.
  4.   Breng aan de kook en laat 5 minuten zacht koken tot het licht stroperig wordt.
  5.   Voeg de mandarijnen toe en laat 15 minuten zacht meekoken, draai ze regelmatig.
  6. Schep de mandarijnen in een weckpot, samen met zoveel mogelijk van het limoenblad, de sereh en de specerijen. Giet het vocht erbij, sluit de weckpot, laat afkoelen en bewaar tot 6 maanden in de koelkast.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen