Recepten
alle recepten

Linzen-kormasaus met geroosterde bloemkool

Bereiding en ingrediënten

  • 2 personen:
  • 100 ggekookte spelt
  • 50 ggroene paprika
  • 20 gtomaten
  • 15 grozijnen
  • 20 gyoghurt
  • 20 grode ui (gesnipperd)
  • 5 gbasilicum
  • 0,5 stbloemkoolroosjes
  • 1 elkerrie madras
  • 1 stradijs

Bereidingswijze speltsalade

  1. Snij de onderkant van de bloemkool af en smeer het in met olie en de kerrie madras.
  2. Rooster de bloemkool in 15 tot 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven (180 graden). 
  3. Snij de bloemkool roosjes door de helft.
  4. Meng de spelt met de overige ingrediënten en breng dit op smaak met zout en peper.
  5. Maak een spiegeltje op het bord met de kormasaus en verdeel de speltsalade hier speels overheen.
  6. Maak het gerecht af met de geroosterde bloemkoolroosjes en decoreer met kruiden. 
  • 10 personen:
  • 1 stui
  • 4 stknoflooktenen
  • 50 ggember
  • 230 gwortel
  • 220 grode linzen
  • 500 mlkokosmelk
  • 1 liter water
  • 3 elkurkuma
  • 0,5 elkaneel
  • 1 elgaram masala
  • 0,5 elsereh gemalen
  • 100 ml limoensap
  • 50 mlsushi azijn
  • 1 tlzwarte peper
  • 1 tlkomijnpoeder

Bereidingswijze linzen-kormasaus

  1. Halveer de ui en snijd in ringen. Bewaar de ringen in een bakje. 
  2. Hak de gember en knoflook. Draai dit fijn in water en zet aan de kant. 
  3. Zet een pan met hoge rand op middelvuur. Verhit hierin een beetje olie en boter en fruit hierin de knoflook en gember tot deze glazig zijn.
  4. Voeg de linzen toe en blijf 1 minuut goed roeren.
  5. Voeg nu de overige ingrediënten toe. 
  6. Blus het mengsel af met het gember- en knoflookwater en laat dit vijf minuten goed koken zodat alle smaken vrijkomen.
  7. Voeg de kokosmelk toe en laat het voor 5 tot 8 minuten koken. 
  8. Als het geheel 30 tot 35 minuten gekookt heeft kan het vuur uit.  Breng de saus op smaak met limoensap en eventueel een beetje sushi azijn.
  9. Blender het geheel fijn in een blender of met een staafmixer, passeer het door een zeef en het is klaar om te serveren.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen