Kweepeer compote
Bereiding en ingrediënten
- Schil de kweeperen en snijd het vruchtvlees rondom het klokhuis in grove blokken.
- Rasp de sinaasappelschil en voeg toe aan de kweepeerblokjes.
- Snijd de witte schil van de sinaasappels, snijd het vruchtvlees in grove stukken en voeg dit toe aan de pan met kweepeer.
- Voeg ook de suiker, rozijnen, water, rum, Cointreau en Noilly prat toe.
- Breng alles samen aan de kook en laat het ongeveer een uur zachtjes inkoken tot je een compote hebt. Het kan iets langer duren. Hij is goed wanneer de kweeperen zacht zijn en de substantie dik en stroperig is. Deze compote is heerlijk om te serveren bij een kaasplank of om tot puree te draaien en te gebruiken in een dessert.
- Bewaar de compote in een weckpot, laat dit buiten de koeling afkoelen en bewaar het daarna in de koeling. Dit blijft zeker 6 maanden goed mits je het goed gekoeld houdt en er hygiënisch mee omgaat.