Recepten
alle recepten

Koffiecake, croissantparfait, tonkabonenmousse en croissantcroutons

Dessert

Bereiding en ingrediënten

  • Koffiecake
  • 230 gpatentbloemshop
  • 4 steierenshop
  • 200 groombotershop
  • 200 gsuikershop
  • 30 gbakpoedershop
  • 2 kopjesespresso
  • Koffiesiroop
  • 300 mlzwarte koffie
  • 30 gsuikershop
  • Croissantparfait
  • 4 stroombotercroissantsshop
  • 400 mlvolle melkshop
  • 1 stgelatinebladshop
  • 700 mlDebic parfait
  • 25 mlmarsala
  • Toppings
  • tonkabonenmousse
  • Rode bessenshop
  1. Snijd twee croissants in grove stukken en breng deze langzaam aan de kook met de volle melk. Laat even trekken met het vuur uit.
  2. Week ondertussen een gelatineblaadje in koud water. Pureer vervolgens de croissant en melk tot een gladde puree.
  3. Breng de croissantpuree op temperatuur en roer de gelatine erdoor. Laat de puree vervolgens afkoelen.
  4. Klop de Debic parfait in een mengkom stevig en luchtig. Snijd één croissant in fijne blokjes en spatel deze door de parfait. Meng de parfait met de afgekoelde croissantpuree.
  5. Stort de parfait in de gewenste vormen, bekleed met slagersfolie. Vries minimaal 4 uur in voordat je hem gebruikt.
  6. Klop voor de cake de roomboter luchtig met de suiker en voeg één voor één de eieren toe.
  7. Meng de bakpoeder met de patentbloem en spatel dit beetje bij beetje door het beslag.
  8. Meng de afgekoelde espresso door het cakebeslag. Bekleed een vorm naar keuze met bakpapier en giet het beslag erin.
  9. Bak de cake 30 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden hete lucht.
  10. Snijd de laatste croissant in dunne plakken, bestrijk met gesmolten roomboter en bestrooi met poedersuiker. Bak de croissantcroutons 10 minuten op 160 graden. Bak eventueel iets langer voor extra kleur.
  11. Reduceer de koffie met suiker tot een siroop.
  12. Laat de cake afkoelen en snijd in vierkantjes of steek rondjes uit. Dip de cake kort in de koffiesiroop zodat deze intrekt.
  13. Leg de cake op het bord, snijd een stuk parfait of steek uit met een steker en plaats deze op de cake.
  14. Maak het dessert af met croissantcroutons, een toef tonkabonenmousse en een rode bes.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen