Recepten
alle recepten

Groene tomaat op pekel

slim inmaken

Bereiding en ingrediënten

  • 1 kggroene tomatenshop
  • 0,5 kgsuikershop
  • 100 gzoutshop
  • 0,5 lwitte wijnshop
  • 0,5 lnatuurazijnshop
  • 1 elwitte pepershop
  • 1 elkruidnagelshop

Kook het water, het zout, de suiker, de witte wijn, het natuurazijn, de witte peperkorrels en de kruidnagels samen tot de suiker en zout is opgelost. Snijd in de tussentijd de onrijpe/groene tomaten in vieren en stop ze in een weckpot. Giet het warme pekelvocht over de tomaten en doe de weckpot dicht, laat dit afkoelen buiten de koeling en bewaar het daarna zeker 6 maanden gekoeld in de koelkast tot gebruik.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen