Gestoofde spitskool in bladerdeeg met gochujang-tahin-saus
Bereiding en ingrediënten
- Snijd de spitskool in fijne reepjes. Verhit een pan op middelhoog vuur, smelt de boter en stoof de spitskool gaar met de kerrie madras. Leg de ontdooide bladerdeegvellen op een vel slagersfolie en verdeel de spitskool erover. Bestrijk de randen met losgeklopt ei. Vouw de punten naar binnen en draai de uiteinden tot een bonbon. Rol strak op met de folie. Bak de bonbons in een voorverwarmde oven op 180 °C, 13–15 minuten.
- Meng de tahin met de gochujang, het water en de sushi-azijn. Roer met een garde tot een gladde saus.
- Snijd de gepekelde kumquats grof en de bieslook fijn. Meng samen. Dresseer de borden met de saus onderop, daarbovenop de kumquats en spitskoolbonbons. Garneer met een takje kervel.