Geroosterde bloemkool met Peruaanse pepersaus en gepekelde kumquat
Bereiding en ingrediënten
Groenten en garnering: - 1 stbloemkool
- 1 elkerriepoeder
- 1 elpaprikapoeder
- 8 stgroene asperges
- 1 stgranaatappel
- 4 stgepekelde kumquats
- cress naar keuze
Saus: - 650 gwitte ui
- 5 bollenknoflook
- 160 groomboter
- 70 gkurkuma
- 900 mlkookroom
- 500 mlwater
- 212 gaji-amarillo-pasta
- 150 gnacho
- 600 groomkaas
- 200 mlsushi-azijn
- sap van 4 limoenen
- zest van 4 limoenen
- Snijd de uien fijn en hak de knoflook ook fijn.
- Smelt de boter in een pan en zweet de ui en knoflook hierin aan tot ze zacht zijn en langzaam garen.
- Voeg de kurkuma en aji-amarillo-pasta toe en laat dit zachtjes meebakken.
- Voeg de kookroom en het water toe, laat even pruttelen en voeg dan de roomkaas toe.
- Voeg de nacho’s toe, samen met de sushi-azijn en het limoensap plus de zest.
- Verhit de oven voor op 180 °C. Smeer de bloemkool in met zonnebloemolie, kerrie en paprikapoeder. Rooster 35 minuten tot de bloemkool goudbruin en gaar is.
- Maak de asperges aan met een beetje olie en gril ze gaar, klop de granaatappelpitjes uit, snijd de gepekelde kumquat in plakjes en dresseer het gerecht met al de componenten.