Recepten
alle recepten

Geroosterde bloemkool met Peruaanse pepersaus en gepekelde kumquat

geroosterde bloemkool

Bereiding en ingrediënten

  • Groenten en garnering:
  • 1 stbloemkoolshop
  • 1 elkerriepoedershop
  • 1 elpaprikapoedershop
  • 8 stgroene aspergesshop
  • 1 stgranaatappelshop
  • 4 stgepekelde kumquats
  • cress naar keuze
  • Saus:
  • 650 gwitte uishop
  • 5 bollenknoflookshop
  • 160 groombotershop
  • 70 gkurkumashop
  • 900 mlkookroomshop
  • 500 mlwater
  • 212 gaji-amarillo-pastashop
  • 150 gnachoshop
  • 600 groomkaasshop
  • 200 mlsushi-azijnshop
  • sap van 4 limoenenshop
  • zest van 4 limoenenshop
  • Snijd de uien fijn en hak de knoflook ook fijn.
  • Smelt de boter in een pan en zweet de ui en knoflook hierin aan tot ze zacht zijn en langzaam garen.
  • Voeg de kurkuma en aji-amarillo-pasta toe en laat dit zachtjes meebakken.
  • Voeg de kookroom en het water toe, laat even pruttelen en voeg dan de roomkaas toe.
  • Voeg de nacho’s toe, samen met de sushi-azijn en het limoensap plus de zest.
  • Verhit de oven voor op 180 °C. Smeer de bloemkool in met zonnebloemolie, kerrie en paprikapoeder. Rooster 35 minuten tot de bloemkool goudbruin en gaar is.
  • Maak de asperges aan met een beetje olie en gril ze gaar, klop de granaatappelpitjes uit, snijd de gepekelde kumquat in plakjes en dresseer het gerecht met al de componenten.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen