Recepten
alle recepten

Gelakte corvina met zwarte knoflook en miso

Gelakte corvina

Bereiding en ingrediënten

  • 400 gcorvina
  • 400 gsnijbonen
  • 30 mlketjap
  • 10 mlsesamolie
  • 10 mlsojasaus
  • 10 gsuiker
  • 3 tenenzwarte knoflook
  • 2,5 koppenwater
  • 2 koppensushi rijst
  • 1 elmiso

Bereidingswijze

1. Snijd de corvina in dunne repen van ca. 40 gram, bak deze kort in de koekenpan.
2. Meng ketjap, sojasaus, miso, suiker, zwarte knoflook met een staafmixer of blender. Lak de gebakken corvina   met de mariana aan alle kanten en bak nogmaals kort of brand met een gasbrander.
3. Gaar de sushirijst op laag vuur ongeveer 10 minuten en laat vervolgens 10 minuten staan met de deksel erop.   Meng de sushiazijn door de rijst. Maak een rol van de sushirijst met behulp van folie en laat dit afkoelen. Snijd plakken van de rijst, verwijder de folie en bak krokant aan.  
5. Schil dunne linten van de snijbonen en blanceer kort, leg de linten vervolgens in koudwater. Maak de snijbonen aan met de resterende marianade van zwarte knoflook en een beetje olijfolie.

Chefs tip
Brand de gelakte corvina kort aan met een gasbrander!
Wijntip
Serveer de Carravalseca Blanco bij dit gerecht. Een mooie sappige, rijpe en ronde wijn uit Spanje, Rioja. Deze wijn is afkomstig van het wijnhuis Bodegas Casa Primicia en wordt gemaakt van de tempranillo bianco, verdejo, sauvignon blanc en viura druif. Je kunt de wijn bestellen in onze webshop onder art. nr. 60004135
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen