Geitenkaasmousse en krokante Parmezaanse kaas
Bereiding en ingrediënten
- Leg de gelatineblaadjes n een bak met koud water.
- Breng de kookroom aan de kook. Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg ze toe aan de kookroom en roer goed door. Voeg daarna 250 g geitenkaas toe en roer tot er geen klonten meer zichtbaar zijn.
- Smelt de panna cotta in een pan, maar laat het niet koken. Voeg de overige geitenkaas en de kristalsuiker toe en roer tot een glad geheel.
- Meng beide mengsels samen, roer goed door en stort in een bak. Dek af en laat minimaal 6 uur opstijven.
- Maal de Parmezaanse kaas fijn in de blender. Gebruik een ronde steker om dunne koekjes te vormen op een siliconenmat. Maak ze niet te dik, anders worden ze niet krokant.
- Verwarm de oven voor op 160 graden met de ventilatie laag. Bak de kaaskoekjes 15 minuten, haal ze eruit en laat een paar minuten afkoelen voordat je ze omdraait. Bak nog 15 minuten en laat ze goed afkoelen.
- Schep een beetje geitenkaasmousse op een afgekoelde Parmezaanse kaaskoek, leg er een tweede koekje bovenop en eindig met nog een toefje geitenkaasmousse.