Recepten
alle recepten

Gegrilde rundertong en kingboleet met brandnetel-pistachepesto

tong

Bereiding en ingrediënten

  • Basis:
  • 1 strundertongshop
  • 2 stkingboleet (eryngii)shop
  • Voor de aardappelpuree:
  • 250 gaardappelenshop
  • 100 mlkookroomshop
  • 0,25 boskervelshop
  • Voor de brandnetel-pisctahepesto:
  • 100 gbrandnetelsshop
  • 100 gpistachenoten gepeldshop
  • 80 mlolijfolieshop
  • 40 gParmezaanse kaasshop
  • Voor de bessenjus:
  • 200 mljus de veaushop
  • 170 gbessenjamshop
  • 20 gmosterdshop
  • Garnering:
  • 2 takjesrode bessenshop
  1. Spoel de rundertong onder koud stromend water en verwijder de dikke huid (alsof je een stuk vlees ontvliest).
  2. Meng 60 g zout met 50 g suiker en 1 liter water tot een pekel en leg de tong hierin 24 uur afgedekt in de koeling
  3. Spoel de tong af, dep droog en gaar sous-vide 3 uur op 80 °C (stoomoven).
  4. Schil de aardappelen, kook ze in gezouten water gaar en giet af.
  5. Pureer met de kookroom tot een gladde puree. Hak de kervel fijn, meng erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  6. Spoel de brandnetels ca. 5 minuten onder koud stromend water en dep goed droog.
  7. Draai de brandnetels met de pistachenoten, Parmezaanse kaas en olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Kook de jus de veau met de bessenjam en mosterd in tot licht nappant.
  9. Snijd de rundertong in dunne plakken en gril ze aan één kant. Halveer de kingboleten en gril ze ook aan één kant.
  10. Lepel de aardappelpuree op het bord en leg er een halve kingboleet op. Leg de gegrilde rundertong ernaast en maak quenelles van de pesto.
  11. Lepel wat bessenjus eromheen, pluk de rode bessen en garneer. Serveertip: geef extra jus aan tafel.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen