Recepten
alle recepten

Gegrilde kool met vis en miso roomsaus

Bereiding en ingrediënten

  • 100 ml witte wijn
  • 50 mlwitte wijnazijn
  • 100 mlroom
  • 2 elwitte miso
  • 350 groomboter
  • 500 gvissnippers (bv. artikel 18951325)
  • 500 mlmelk
  • 1 tlsriracha
  • 1/2 tlpaprikapoeder
  • 2 stsavooiekool bladeren

Bereidingswijze

  1. Doe de vissnippers in een steelpannetje met een snufje zout en zet dit onder met melk. Gaar 10 minuten op een laag vuurtje. Let op: laat de melk niet koken.
  2. Snijd vervolgens de nerf uit de koolbladeren en blancheer deze kort. Koel de bladeren terug in ijswater.
  3. Maak de balderen goed droog en vet ze in met een beetje olie. Gril ze vervolgens to de bladeren mooie duidelijke grilstrepen hebben.
  4. Giet de vis af en roer los met een spatel tot alle stukjes verpulveren en je een fijn mengsel krijgt van visvlokken.
  5. Breng het mengsel op smaak met zout, peper, sriracha en de paprikapoeder.
  6. Voor de saus kook je de witte wijn, azijn, room en miso samen op en roer tot een egale massa.
  7. Gebruik een staafmixer of blender om het hete vocht te draaien terwijl je beetje bij beetje koude stukjes boter toevoegt tot een dikke gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Rol de brandade (gegaarde vis) in de koolbladeren zodat je de grilstrepen aan de buitenkant hebt.
  9. Serveer de rolletjes met miso roomsaus.
Chefs tip

Vrolijk het gericht op door het toevoegen van groene saus, of maak af met overheerlijke cressen. 

Serveertip

Serveer in een diep bord. 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen