Gebakken zeeduivel met pastinaakpuree en pistache
Bereiding en ingrediënten
- Schil de pastinaak, snijd in kleine blokjes en breng aan de kook met melk en water. Zorg dat de pastinaak goed onder staat.
- Als de pastinaak gaar is, schep deze eruit en pureer in een blender. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout.
- Giet de wortelsap in een steelpan met de takjes dragon en reduceer tot ongeveer 180 ml. Voeg de sushi-azijn toe en snijd de boter in blokjes.
- Voeg de roomboter toe aan de saus en gebruik een staafmixer om te mengen. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe en breng op smaak met zout.
- Schil de rettich en de winterpeen. Snijd dunne, lange plakken rettich om de rolletjes mee te maken.
- Snijd de rest van de rettich, de winterpeen, de komkommer (zonder zaadlijst) en de prei (zonder buitenste laag) in reepjes van gelijke lengte.
- Breng de rauwe groenten op smaak met de limoenzest en een beetje zout.
- Leg een beetje van alle groenten op een plak rettich en rol er een strakke rol van.
- Bak de zeeduivel gaar in een pan met een beetje olie en roomboter.
- Hak de pistachenoten in grove stukken. Spuit de pastinaakpuree op het bord en leg er wat pistachenoten over. Leg de zeeduivel en de groenterol erbij en maak het gerecht af met de wortelsaus.
- Garneer het gerecht met cress naar keuze.