Recepten
alle recepten

Gebakken shiitake met gestoofde boerenkool en morillesaus

shiitake

Bereiding en ingrediënten

  • 200 gboerenkoolshop
  • 250 gshiitakeshop
  • 100 mlmorillebouillonshop
  • 100 gkastanjechampignonsshop
  • 300 mlkookroomshop
  • 15 mlsherryazijnshop
  • 50 mlsojasausshop
  • 50 groombotershop
  • 20 gkataifishop
  1.  Reduceer de morillebouillon tot de helft. Voeg daarna de sherryazijn, sojasaus en 100 ml kookroom toe. Voeg de roomboter toe en roer tot een volle, romige en gebonden saus ontstaat.
  2.  Frituur de kataifi in olie op 170 graden en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  3.  Snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes en bak ze aan in een steelpannetje met wat olie en zout tot ze beginnen te slinken. Voeg de overige kookroom toe en laat kort pruttelen.
  4.  Pureer de kastanjechampignons tot een gladde puree en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  5.  Snijd de boerenkool in gelijke stukken, maar niet te klein. Stoof de kool gaar in een steelpan met een beetje water en de overgebleven roomboter (20 g) en breng op smaak met zout en peper.
  6. Halveer de shiitake en bak ze in een pan met een laagje olie op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg een klontje boter toe en breng op smaak met zout.
  7. Dresseer de boerenkool onderop en verdeel de shiitake over de boerenkool, garneer het af met de kataifi en eventueel nog cress naar keuze.
  8. Schenk de saus om het gerecht heen en voilà.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen