Recepten
alle recepten

Gebakken eendenborst met kormasaus en gepocheerde pruimen

Bereiding en ingrediënten

  • Ingrediënten 2 pax
  • 1 steendenborst
  • 1 stpruim
  • 1,2 standijvie
  • 150 mlrode wijn
  • 50 mlbalsamico
  • 30 ghoning
  • 100 mlwater
  • 60 mlsushi azijn
  • Voor de saus 10 pax
  • 1 stui
  • 4 stknoflooktenen
  • 50 ggember
  • 230 gwortel
  • 220 grode linzen
  • 1 lwater
  • 500 mlkokosmelk
  • 3 elkurkuma
  • 1 tlzwarte peper
  • 1 tlkomijnpoeder
  • 1,2 elkaneel
  • 1 elgaram masala
  • 1,2 elsereh gemalen
  • 100 ml limoensap

Bereidingswijze

  1. Halveer de ui en snijd het in ringen. Bewaar het in een bakje. 
  2. Hak de gember en knoflook en draai het fijn met water en zet aan de kant.
  3. Zet een pan met hoge randen op middelvuur en verhit een beetje olie en boter en fruit de ui, knoflook en gember tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de linzen toe en blijf goed roeren, na een minuutje mogen alle specerijen erbij.
  5. Blus de pan af met het gember en knoflook water en laat dit even vijf minuten goed koken zodat alle smaken vrijkomen.
  6. Voeg de kokosmelk toe en laat dit 5 - 8 minuten koken. 
  7. Als vanaf stap 3 alles 30 tot 35 minuten heeft gekookt kan het vuur uit. Breng op smaak met limoensap en eventueel een beetje sushi azijn.
  8. Blender het geheel fijn in een blender of met een staafmixer. Passeer het door een zeef en het is klaar om te serveren.
  9. Reduceer de rode wijn en balsamico voor de helft in een steelpannetje en bewaar dit om de andijvie mee te garen straks.
  10. Vacuümeer de pruim met het water, honing en sushi azijn en stoom dit 10 minuten in een steamer op 90 graden. Koel terug in de blastchiller of in ijswater.
  11. Snijd de eendenborst in aan de vet-kant. Eerst van linksboven naar rechtsonder en dan andersom zodat je een ruitvormig patroon krijgt.
  12. Bak de eendenborst op de vet-kant tot het vet goudbruin en krokant is, gaar de eendenborst dan eventueel nog verder in de oven tot gewenste cuison.
  13. Bak de andijvie gaar in een pan met een beetje olie tot het mooi begint te kleuren en slinken, breng op smaak met zout en peper en  blus het af met de rode wijn/balsamico reductie.
  14. Doe een deksel op de pan en laat het 2 minuten garen.
  15. Snijd de pruim open en verwijder de pit. Snijd de pruim in 6 gelijke parten.
  16. Leg de andijvie onderop, eend getrancheerd daar weer bovenop en leg de pruimen er speels naast. Maak het gerecht af met de saus en voilà
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen