Recepten
alle recepten

Gebakken asperges met ajo blanco, druiven, little gem en olijven

Asperges met ajo blanco

Bereiding en ingrediënten

  • 16 stwitte aspergesshop
  • 3 stlittle gemshop
  • 100 ggroene olijvenshop
  • 30 gpijnboompittenshop
  • 50 gkappertjesshop
  • 20 stwitte druivenshop
  • 0,25 stbos dilleshop
  • 1 stvene cressshop
  • Ajo blanco
  • 250 gamandelenshop
  • 85 gcasinobrood (zonder korst)shop
  • 2 stknoflookteenshop
  • 30 mlsherry azijnshop
  • 75 mlolijfolieshop
  • 500 mlwater
  • peper en zout

1. Schil de asperges en snijd de onderkant ervanaf.
2. Verwarm een pan met een scheutje olie en bak de asperges totdat ze beginnen te kleuren, voeg een klontje boter toe. Draai regelmatig tijdens het bakken tot ze goudbruin en gaar zijn.
3. Rooster de pijnboompitten, halveer de druiven en olijven.
4. Snijd de little gem bladeren los en snijd de dille grof zodat je nog mooie blaadjes overhoudt.
5. Meng de pijnboompitten, dille, olijven en kappertjes samen en maak het aan met olijfolie, zout en peper.
6. Draai de amandelen fijn in een blender tot de amandelen warm worden en een pasta vormen.
7. Voeg het brood en de knoflooktenen toe en draai nogmaals fijn. Laat de blender draaien en voeg het water rustig toe tot het een gebonden soepje wordt. Voeg dan de olijfolie toe.
8. Breng op smaak met sherryazijn, zout en peper. Zeef de saus en bewaar koud.
9. Giet de saus op het bord, verdeel de asperges en de little gem. Verdeel het Pijnboompittenmengsel over het gerecht.
10. Garneer speels met de druiven en de cress.

Wijntip

DUITSLAND | FRANKEN
Ursprung Silvaner
Weingut Horst Sauer
SILVANER
Bestel de wijn in onze webshop
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen