Recepten
alle recepten

Eendenborst met schorseneren

Eendenborst

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 2 stEendenborst
  • 500 gSchorseneren
  • 400 mlRode wijn
  • 2 stKnoflooktenen
  • 1 stSjalot
  • 1 takjeTijm
  • 1 takjeRozemarijn
  • 20 gBoter
  • 1 elAppelstroop

Eendenborst met schorseneren

1. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en bewaar apart. Was de schorseneren goed in lauwwarm water met een borstel of spons. Schil de schorseneren en leg ze direct na het schillen in een bak met water met een beetje citroensap zodat ze niet verkleuren.
2. Breng een pan met water aan de kook en kook de schorseneren beetgaar in ongeveer 4 minuten. Giet de schorseneren af en snijd ze indien nodig in kortere staafjes. Bak de schorseneren vervolgens goudbruin in een pannetje met olie.
3. Frituur de schillen krokant op 160 graden in de frituur, breng het op smaak met zout zodra je de schillen uit de frituur haalt.
4. Verwijder de pees uit de haas van de eendenborst en snij ruitjes in het vet van de eendenborst. Verhit een pan op middelhoog vuur zonder olie en bak de eend op de vette kant in de pan totdat het krokant en goudbruin is. De onderkant bak je ongeveer 3 minuten, daarna mag de eendenborst nog ongeveer 3-4 minuten in de oven totdat de garing naar wens is.
5. Wanneer je de eendenborst uit de pan haalt, mag de knoflook en ui erin. Laat dit flink bakken en voeg de tijm en rozemarijn takjes toe. Blus de pan af met de rode wijn en laat dit even inkoken, voeg de appelstroop en boter toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
6. Zodra de eend gaar is, mag je deze even laten rusten voor ongeveer 4 minuten. Snijd de eend vervolgens in dunne plakken.
7. Leg de schorseneren onderop, de eendenborst daarop en als laatste de krokante schillen van de schorseneer, saus ernaast of eroverheen en voilà…bon appetit!

Chefs Tip
Het is belangrijk om de schorseneren goed te wassen!
Bier & Spijs
Serveer bij dit gerecht een lekkere qua druppel!
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen