Recepten
alle recepten

Eendenborst met aardappelsaus, kurkuma en gebrande broccoli

eendenborst met aardappelsaus

Bereiding en ingrediënten

  • 2 steendenborstfiletshop
  • 1 stbroccolishop
  • 20 ggreen herbs krokantjesshop
  • 220 gaardappelenshop
  • 1 stsjalotshop
  • 400 mlvolle melkshop
  • 1 tlkurkumashop
  • 1 teentjeknoflookshop
  • Zorri cress (garnering)shop

Eendenborst met aardappelsaus, kurkuma en gebrande broccoli

  • Schil de aardappelen en snijd in flinterdunne plakken. Hak de knoflook fijn en snipper de sjalot.
  • Verhit een steelpan met een scheutje olie en fruit de sjalot en knoflook zacht aan. Voeg de aardappel toe en roer de kurkuma erdoor.
  • Blus af met de melk en laat het geheel op laag vuur zachtjes garen tot de aardappel gaar is. Pureer de saus en zeef eventueel voor een gladde, romige structuur.
  • Snijd de vetlaag van de eendenborst kruislings in. Bak de filets op de huidkant in een droge, hete pan tot het vet krokant en goudbruin is. Draai om en bak kort aan tot de gewenste garing is bereikt.
  • Snijd de broccoli in roosjes en blancheer kort. Koel terug in ijswater, dep droog en brand met een gasbrander tot de roosjes licht geblakerd zijn. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
  • Lepel de aardappelsaus op het bord, leg de eendenborst erop en garneer met de gebrande broccoli en zorri cress.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen