Recepten
alle recepten

Corvina met puree en soja beurre blanc

Corvina klassiek

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 700 gcorvina
  • 500 gpastinaak
  • 100 gzuurkool
  • 250 groomboter
  • 400 mlmelk
  • 400 mlwater
  • 100 mlwitte wijn
  • 100 mlsushi azijn
  • 2 elharingkuit
  • 50 mlsojasaus

Corvina met puree en soja beurre blanc

1. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken, breng aan de kook met melk, water en zout. Kook de pastinaak gaar in ongeveer 25-35 minuten. Giet af en gebruik de blender of aardappelstamper voor een grover resultaat.
2. Kook de witte wijn, azijn en sojasaus en voeg de boter langzaam beetje bij beetje toe terwijl je het geheel mengt met een staafmixer of garde. Voeg vlak voor het serveren de haringkuit toe.
3. Snijd de vis in stukken van ongeveer 125 gram. 
4. Bak de vis lekker krokant op de huid en bak vervolgens de andere kant tot de vis mooi gaar is. Meng de zuurkool met de puree en leg op het bord. Leg de vis erop en serveer de saus erbij.

Chefs tip
Voeg de haringkuit pas vlak voor het serveren aan de saus toe!
Wijntip
Serveer de Chablis bij dit gerecht. Een mooie sappige, rijpe en ronde wijn uit Frankrijk, Bourgogne. Deze wijn is afkomstig van het wijnhuis Domaine le Verger en wordt gemaakt van de chardonnay druif. Je kunt de wijn bestellen in onze webshop onder art. nr. 15303349.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen