Recepten
alle recepten

Clubsandwich met een twist

Kalkoen sandwich

Bereiding en ingrediënten

  • 3 plakkenzuurdesembrood
  • 120 gkalkoendijreepjes spicy lemonshop
  • 3 stcourgette geel (plakken)shop
  • 3 stcourgette groen (plakken)shop
  • 4 stblaadjes lollo rossoshop
  • 2 stgroene aspergesshop
  • 3 sttomaat (plakken)shop
  • 4 stgeitenkaas (plakken)shop
  • Zwarte knoflookcrème
  • 70 geigeelshop
  • 50 gwitte wijnazijnshop
  • 40 gzwarte knoflook pureeshop
  • 15 gmosterdshop
  • 400 mlzonnebloemolieshop
  • Uien compote
  • 1 strode uishop
  • 2 stknoflookteenshop
  • 3 sttakjes tijmshop
  • 60 gsuikershop
  • 100 mlrode wijnshop

1. Meng de mosterd, azijn, eigeel en knoflookpuree in een blender. Voeg de olie druppelsgewijs toe tot je een mayonaise hebt. Breng op smaak met zout en peper en bewaar apart.
2. Snijd de ui in dunne ringen en bak in een steelpannetje. Hak de knoflook en tijm fijn en voeg toe aan de pan. Wanneer de ui gaar is voeg je de suiker toe. Laat het geheel karamelliseren, blus af met de wijn en laat inkoken tot een compote.
3. Snijd dunne plakken van beide courgettes en leg kort op de grill.
4. Snijd de tomaat in plakken.
5. Bak de kalkoenreepjes gaar.
6. Grill of bak de asperges en snijd ze in de lengte door.
7. Was de lollo rosso en pluk de blaadjes niet al te fijn zodat het er mooi aan de zijkant uitsteekt.
8. Bouw het broodje op zoals je wilt en gebruik de keuren van de tomaat, courgette en sla om het er feestelijk uit te laten zien.
9. Wil je nog meer kleur? Voeg nog wat blaadjes little gem toe.

Wijntip

FRANKRIJK | PROVENCE
Manon Côtes de Provence
Famille Ravoire
GRENACHE | CINSAULT | SYRAH
Bestel de wijn in onze webshop
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen