Recepten
alle recepten

Butter board

Bereiding en ingrediënten

  • Daslookboter
  • 40 gdaslook
  • 200 gboter (op kamertemperatuur)
  • zout
  • Kerrie-sinaasappelboter
  • 1 stsinaasappel
  • 1 elkerriepoeder
  • 200 gboter (op kamertemperatuur)
  • 0,5 stsjalot
  • gerookte boter
  • 200 groomboter (op kamertemperatuur)
  • 10 grookpoeder (Sabor de Fum)
  • eetbare bloemen
  • zout en peper

Butter board

Bereiding:

Daslookboter

1. Snijd de daslook fijn en bak gaar met een beetje boter. 
2. Meng dit met de rest van de boter in een mengkom of keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.

Kerrie-sinaasappelboter

1. Verwarm een eetlepel van de boter in een steelpan en fruit de sjalot hierin. Voeg na ong. 2 min. het kerriepoeder toe en laat dit een klein beetje afkoelen. 
2. Meng de gesmolten boter met de rest van de boter. Gebruik het zest (vruchtvlees + sap) van de sinaasappel en meng met de boter. Breng op smaak met zout en peper. 

Gerookte boter

1. Meng de boter met het rookpoeder en breng dit op smaak met zout en peper. Gebruik de eetbare bloemen  bovenop de boter om te garneren. Doe dit vlak voor het serveren. 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen