Recepten
alle recepten

Bubur Injin

Bubur Injin

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 0 rijst
  • 200 gzwarte rijst
  • 400 mlwater
  • 2 stpandanbladeren
  • 75 gsuiker
  • 100 mlkokosmelk
  • 0 Karamelsaus
  • 90 gboter
  • 150 mlkookroom
  • 75 gsuiker
  • 1 snufjezout
  • 0 Kaneelschuim
  • 250 mlkokosmelk
  • 3 stlimoenbladeren
  • 2 stkaneelstokjes
  • 25 grietsuiker
  • 1 stei (dooier)
  • 1 bakjerode bessen

Time for dessert!

Bereidingswijze:
1. Breng de rijst aan de kook met de helft van het water en de pandanbladeren. Voeg meer water toe, zodra de eerst helft bijna verdampt is. Laat het geheel laag pruttelen en voeg vervolgens de suiker en tot slot de kokosmelk toe. Het is belangrijk dat de rijst goed gaar is.
2. Snijd de boter in kleine blokjes. Smelt de suiker in een klein pannetje voor de karamel. Zodra de suiker gesmolten is, kun je de boter blokje voor blokje toevoegen. Roer met een garde tijdens het toevoegen van de boter. Voeg vervolgens de kokosmelk en het zout toe en laat dit op een laag vuurtje heel rustig pruttelen. Laat de saus afkoelen voor je het serveert.
3. Verhit de kokosmelk langzaam samen met de limoenbladeren, het kaneelstokje en het rietsuiker voor de kaneelschuim. Laat dit pruttelen zodat de smaken goed in kunnen trekken. 
4. Scheid ondertussen het eigeel van het eiwit. Als de melk goed warm is en de suiker opgelost is, kun je het geheel zeven. Voeg vervolgens het eigeel toe aan de melk en meng het geheel direct met een garde of staafmixer. Let op, dit moet snel gebeuren anders kan het ei gaan stollen. 
5. Laat het geheel afkoelen en doe het in een kidde (slagroomspuit). Draai er twee gaspatronen op.
6. Serveer het dessert door onderop de karamel te plaatsen, vervolgens de 
rijst, maak af met het kaneelschuim en decoreer speels met rode bessen.
7. Enjoy!

Chefs tip
Serveer het dessert in een glaasje zodat je mooi de laagjesopbouw ziet!
Wijntip
Serveer de Altum auslese bij dit gerecht. Een mooie zoete, sappige en fruitige wijn uit Duitsland, Pfalz. Deze wijn is afkomstig van het wijnhuis Weingut Heinrich Vollmer en wordt gemaakt van de gewürztraminer druif. Je kunt de wijn bestellen in onze webshop onder art. nr. 14545306.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen