Recepten
alle recepten

Asperges met krokante Parmezaanse korst, kerriesaus en lamsoren

Bereiding en ingrediënten

  • 3 stwitte asperges (geschild)
  • 3 takjespeterselie
  • 10 gParmezaanse kaas (geraspt)
  • 20 gpanko broodkruim
  • 1 stei (losgeklopt)
  • 50 mlwitte wijnazijn
  • 10 gkerrie madras
  • 50 mleiwit (pepasteuriseerd)
  • 300 mlzonnebloemolie
  • 20 glamsoren

Bereidingswijze

  1. Blancheer de geschilde asperges ongeveer een  twee minuten samen met de lamsoren.
  2. Meng de broodkruim samen met gehakte peterselie en Parmezaanse kaas, voeg een beetje zout toe.
  3. Klop ei los en voeg hier een druppeltje water aan toe. Rol vervolgens de asperge in het eimengsel en daarna door de brood/kaaskruim.
  4. Druk het goed aan zodat de kruim vast blijft plakken. Herhaal dit 2x
  5. Frituur de asperges op 180 graden totdat de korst goudbruin is.
  6. Meng eiwit en azijn samen met de kerrie en een snufje zout. Voeg hier olie druppelsgewijs aan toe terwijl je het geheel fijn draait met een staafmixer.
  7. Maak een spiegel van de saus en plaats de asperges en lamsoren daar bovenop. Smullen maar!
Chefs tip

Tip: gebruik een beetje kerriepoeder als garnering op het bord.

Serveertip

Ideaal voor op je aspergemenu!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen