terug naar overzicht

Corvina in de hoofdrol

4 verschillende gerechten met één hoofdingrediënt!

We willen jullie graag iets vertellen over de Argyrosomus regius oftewel de corvina. Dit prachtexemplaar behoort tot de ‘ombervissen’ en is een baars-achtige. De vis leent zich goed voor de kweek en wijkt daarin qua textuur en smaak nagenoeg niet af van zijn familieleden uit de wildvangst. Beide zijn erg lekker!

Het visvlees van de corvina is wit en zacht, dat zich leent voor vele bereidingen. De zilver-grijze vis wint wereldwijd aan populariteit en prijkt steeds vaker op menukaarten. De veelzijdige corvina is namelijk ook prijstechnisch een aantrekkelijke en interessante vis! De vis is jaarrond beschikbaar en kan in z’n geheel, per filet of op gewenst gewicht geportioneerd geleverd worden. Wil je ‘m een keer proeven of de ruimte zien waar we deze ontvangen, fileren of portioneren? Neem gerust contact op met je versspecialist!

Op zoek naar inspiratie met corvina? Voor dit magazine zijn wij de keuken ingedoken en hebben we vier corvina gerechten mét bijpassende wijnen gemaakt! Klik op de foto of bekijk de recepten via deze link!

Vis moet zwemmen, maar in welke wijn?

De keuze voor het type wijn baseer je op 3 uitganspunten:

1. Vissoort: hoe magerder de vis des te slanker mag de wijn zijn, bij een vette vis mag een stevigere wijn worden geschonken.

2. Bereidingstechniek: wordt de vis op zuur gegaard, gebakken, warm of koud gerookt, gepocheerd, gegrild? Bij iedere bereidingswijze past weer een ander type wijn. Bijvoorbeeld warm gerookte zalm heeft een zachte structuur en een rokerig aroma. Schenk er een houtgerijpte witte wijn bij dan vinden wijn en spijs aansluiting. Bij rauwe zalm in de vorm van tartaar, sashimi of carpaccio komt het vlees licht en mals over, met iets meer bite dan in een warme bereiding. Een frisse wijn zonder houtrijping met strakheid is dan heel geschikt!

3. Saus: saus is de doorslaggevende factor voor de wijnkeuze. Door een magere vis met een volle romige saus te combineren krijgt het gerecht een vetter karakter en is een wat stevigere wijn beter op zijn plaats. Over het algemeen worden de beste matches gemaakt met witte wijn en rosé, rode wijn is in sommige gevallen ook zeker een optie! Vermijd bij rood wel krachtige rode wijnen met veel tannine en ga voor fruitige, soepele wijnen zonder houtrijping.
 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen