terug naar overzicht

Rode poon in de spotlight

Rode poon is een pareltje voor fijnproevers. Je kunt gasten écht verrassen! Een leuk weetje; rode poon kan met zijn waaiervormige borstvinnen over de zeebodem lopen. 

Rode poon wordt o.a. gevangen middels flyshooting, dit is een innovatieve viswijze. Deze techniek is ontwikkeld om de vis zo onbeschadigd mogelijk te vangen, waarbij de natuurlijke slijmlaag van de vis mooi intact blijft. Hierdoor blijft de vis langer vers.

Flyshooting is een van de meest diervriendelijke vangstmethoden. Daarnaast wordt er op lage snelheid gevist, hierdoor is het energieverbruik relatief laag. Wij zijn fan van deze methode, omdat het diervriendelijker en milieuvriendelijker is dan andere vismethodes.

Schouwing rode poon

Op de visafslag wordt bij het schouwen van de vis het verschil duidelijk zichtbaar. Kettingvangst zit in witte kratten, flyshoot vangst in gele kratten. Het is duidelijk te zien dat de huid en slijmlaag van de vangst met kettingen aangetast is. Bij flyshoot is deze juist heel mooi intact. Door deze slijmlaag blijft de vis langer vers. Kortom, een echte win-win situatie. Dier- en milieuvriendelijker én verser! 

"Het verschil is duidelijk zichtbaar in deze foto. De voorste vis in onbeschadigd en gevangen middels flyshooting, de vis daarachter is met kettingen en wekkers gevangen en heeft een ietswat beschadigde huid''

Rode poon op zuurdesem brood

Rode poon op zuurdesem brood

Tover deze herfst kleur op het bord voor je gasten met een spiegel van bieten beurre blanc! Een fantastisch verfijnd gerecht. Door de rode poon te beleggen met zuurdesem brood zorg je ervoor dat de bovenkant mooi krokant wordt. De smaak van de salie geeft de rode poon net iets meer body.

Bekijk het recept met bijpassende wijn hier!

Rode poon met paddenstoelen

Rode poon met paddenstoelen

Rode poon is een stevige, smaakvolle en lichtzoetige vis. De smaak is te vergelijken met de zoete smaak van garnaal. Deze vis is ideaal om te bakken, grillen of stoven. Rode poon is goed te combineren met vele smaken. Wil je jouw poongerecht een mooie herfst twist geven? Combineer rode poon met een heerlijke paddenstoelenmix en serveer in een romige botersaus.

Bekijk het recept met bijpassende wijn hier!

Rode poon met groenten

Rode poon met groenten

Rode poon is al heel lekker van zichzelf en dat laten we bij dit gerecht volledig in zijn waarde. Een puur gerecht met weinig poespas, het zijn vooral smaken die deze mooie vis complementeren. Door de gele wortel, zilverui en bospeen lang te bakken in bruisende boter worden ze mooi zoet van smaak. Daarnaast worden ze zacht van binnen en juist een beetje krokant van buiten. Een prachtig gerecht om in zijn geheel in een mooie pan te serveren!

Bekijk het recept met bijpassende wijn hier!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen