terug naar overzicht

Paasbrunch inspiratie

Uit de keuken van Chef Geneal

De lente is begonnen en dat gaat gepaard met diverse feestdagen. Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Pasen, Moederdag, Hemelvaart én Pinksteren. Wat is er leuker dan dit vieren met de mensen die je lief hebt onder het genot van een hapje en een drankje? Niets, als je het ons vraagt. Daarom helpen wij je graag met (paas)brunch inspiratie!

Waarom wij zo'n fan zijn van brunchen? Je gasten kunnen allereerst lekker uitslapen, paaseieren zoeken met de kids of kleinkinderen om vervolgens te genieten van de brunch mét een heerlijke alcoholische versnapering. 3x brunchtoppers met bijpassende wijn.

Sabayon met lentefruit

Sabayon met lente fruit

Sabayon kennen we van de klassieke Franse bereiding, maar met sabayon kun je alle kanten op. Het kan 
geserveerd worden als onderdeel van een dessert of als een opzichzelfstaand dessert. 

Voor de paasbrunch geven wij deze lente fruitsalade net wat meer flair. Door er een kleurtje aan toe te 
voegen, is het helemaal een feestje! Een simpele truc om een toegankelijk nagerecht speciaal te maken.

Wijn spijs sabayon

Wijn spijs

"Frisse zuren gaan mooi samen met het rode fruit en snijden door de vettige sabayon heen, het zoetje in de wijn zorgt voor harmonie!" - Bjørn Scholten,  Registervinoloog

Bestel de wijn hier | Bekijk het recept hier

Paasklassieker met gerookte zalm

Paasklassieker met gerookte zalm

Dit plaatje van een gerecht is een millefeuille van gerookte zalm met dragon, afgemaakt met een gepocheerd eitje en een hollandaisesaus met zwarte truffel. 

Millefeuille betekent letterlijk vertaald 'duizend lagen'. Om dit te maken kun je filodeeg gebruiken. Dit deeg is heel dun en zeer geschikt om meerdere laagjes mee op te bouwen. Zo creëer je krokante vellen voor een filotorentje. Gebruik chilivlokken en dragon om het deeg extra smaak én pit te geven! 

Little gem bootjes met kippendij

Little gem bootjes met kippendij

Wie houdt er niet van? Tijdens een paasbrunch gezellig aan tafel en verschillende gerechten proeven. Dit gerecht is daar perfect voor, little gem bootjes gevuld met kerrieyoghurt kip! Dip in de zure en hartige ranchdressing & enjoy. 

Producttip, gebruik kippendij in plaats van kipfilet. Het vlees is vetter en heeft daardoor meer smaak. Een ander bijkomend voordeel, kippendij is goedkoper dan kipfilet.

Wijn spijs gerookte zalm & kippendij

Wijn spijs gerookte zalm & kippendij

"Een vettige wijn die mooi samen gaat met de vettige sauzen van deze gerechten" - Bjørn Scholten   Registervinoloog

Bestel de wijn hier | Bekijk het zalmrecept hier | Bekijk het kippendijrecept hier

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen