Een smaakvolle traktatie, pijlinktvis!
Een niet al te charmant ogend dier met tentakels – de pijlinktvis. Een van de eerste gedachte van de meeste mensen gaat uit naar ‘rubber’ en ‘taai’, maar niets is minder waar!
De pijlinktvis is een malse en smaakvolle traktatie; en dat 'prachtige' dier wordt gevangen in onze eigen Noordzee. Helaas worden de meeste pijlinktvissen geëxporteerd richting Zuid-Europa, omdat ze daar wel gegeten worden. Maar waarom?
Pijlinktvis is heerlijk! In een mooi krokant beslagje als calamaris, gemarineerd, gegrild, ceviche of rauw, je kunt er je culinaire hart mee ophalen. Onze Zuid-Europese vrienden weten ze erg te waarderen; maar wij zien ze nog maar weinig floreren op menukaarten.
In andere landen weten ze er wel raad mee; maar wat maakt de pijlinktvis in Nederland zo onbekend (lees: onbemind)? Het is de hoogste tijd om daar verandering in te brengen! Een prachtig product waar je vele kanten mee op kunt, uit eigen Noordzee. Kortom, vers van dichtbij! Écht een gemiste kans als dit prachtdier deze zomer niet op jouw menukaart pronkt.
Pijlinktvis met witte bonen creme, broccoli, rode peper en mais
Benieuwd naar het recept én schoonmaaktips van Geneal? Bekijk ze hier.
Wijn spijs
"Een supersappige zomerse wijn die mooi combineert met de milde pijlinktvis en het pittige afblust" - Bjørn Scholten, Registervinoloog
Bestel deze wijn hier