terug naar overzicht

De partij voor crew catering

De firma Crewfood hebben we onlangs mogen toevoegen aan onze klantenkring. Een bijzonder bedrijf met een inspirerend concept. We hebben een bezoek gebracht aan de Invictus Games waarbij Twan Vervoort en  Eelco  Hendriks, beide chef keuken en management bij Crewfood, ons kennis lieten maken met het mooie bedrijf.

crewfood
Joy van Peer, Guus Duenk, Geert Merks, Edwin de Waal en team Crewfood

Crewfood is dé partij voor crewcatering op niveau. En zoals de naam al doet vermoeden zorgt Crewfood voor heerlijke en gezonde gerechten voor de gehele crew. Dat doen zij voor zowel opdrachtgevers in de festivalbranche als in de wereld van sportevents. 

Crewfood is in 2008 opgericht door Bram Drost. "Onze opdrachtgevers zijn erg verschillend, denk hierbij aan de Formule 1 in Zandvoort, Decibel Outdoor of de Zwarte Cross." Crewfood kookt op locatie voor iedereen die daar werkzaamheden verricht. Of het nu gaat om ontbijt, lunch of het diner, alle maaltijden worden in buffetvorm gepresenteerd. "Wij bouwen backstage een mobiele keuken op en koken op locatie, daardoor zijn we flexibel en kunnen we snel schakelen. Bij elk evenement starten wij als eerste en vertrekken wij als laatste."

Q By Crewfood

Dat is het premium label van Crewfood. "Naast onze buffetten verzorgen wij naar wens ook een exclusieve invulling van een cateringaanvraag. Zo leggen wij VIP gasten volledig in de watten, zonder dat we ons daarbij verliezen in details en tierelantijnen. Wel met de juiste kwaliteit en exclusieve uitstraling zonder torenhoge kosten voor de opdrachtgever." 

Door de jaren heen is het netwerk steeds groter geworden en is Crewfood inmiddels een bekende cateraar voor grote evenementen in Nederland. "Ook speelt het zeker een rol dat we jarenlang de kwaliteit bewaakt hebben. Doordat we flexibel zijn en snel kunnen schakelen zijn we voor de opdrachtgever een fijne partij om mee samen te werken." 

Internationaal sportevent

crewfood

Tijdens de Invictus Games mochten wij een kijkje nemen in de keuken van Crewfood. Dit evenement heeft plaatsgevonden in Den Haag van 16-22 april 2022. Deelnemers van dit internationale sportevenement zijn fysiek of mentaal gewonde militairen. 

De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor die hun land dienen of gediend hebben. Jaarlijks worden er 500 deelnemers uit 20 verschillende landen uitgenodigd om deel te nemen. Dit jaar is Nederland het gastland en werden de spelen gehouden in het Zuiderpark in Den Haag. Na twee jaar uitstel vanwege corona mocht het evenement eindelijk plaatsvinden. "Alle wensen waren al lang geleden besproken en voorbereid. Normaliter starten we 3 maanden voor de start van het evenement met alle voorbereidingen, de personeelsplanning hebben we 6 maanden van tevoren al in orde." 

7000 maaltijden per dag

Tijdens de Invictus Games werden er door Crewfood dagelijks 7000 maaltijden bereid. Denk hierbij aan ontbijt, lunch(pakketten) en diner op drie verschillende locaties op het terrein. "We koken elke dag een ander menu, sommige crewleden zijn zes weken aan het werk op hetzelfde evenement, dan wil je niet vaak hetzelfde menu voorschotelen. Dat maakt het wel uitdagend." Het is belangrijk dat de maaltijden voedzaam en gevarieerd zijn. Tijdens de opbouwperiode van de Invictus Games zijn alle hoofdcomponenten voorgeproduceerd. "Dat moest wel vanwege de grote hoeveelheden. Ook is het belangrijk dat er genoeg is. Er wordt namelijk hard gewerkt en dan moet je toch anders inkopen dan wanneer er gasten in een restaurant komen eten. Door de jaren heen hebben we een mooie inkoopbalans gevonden." Tijdens de Invictus games waren er ongeveer 60 mensen werkzaam bij Crewfood, daarnaast is er hulp geweest van ongeveer 20 vrijwilligers.

Samen groeien

crewfood

Bij de inkoop van groenten en fruit wordt gekeken naar de prijs, bewerkelijkheid en de kwaliteit. "Daarom bevalt de samenwerking met de agf-afdeling van Chefs Culinar Heerkens Vers ook zo goed. Heerkens Vers heeft mooie producten. Vooral de salades die aangeleverd worden zijn top voor ons concept. Het is een bedrijf dat ons begrijpt, meedenkt en ook geïnteresseerd is in wat we doen." 

De uitdaging voor Crewfood is om te groeien en daarbij de flexibiliteit niet te verliezen. "We zijn een nieuwe weg ingeslagen door met Heerkens Vers en Chefs Culinar samen te werken, waardoor we grotere projecten aankunnen." 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen